Fumatul, principala cauză care determină apariția unui anumit tip de cancer. Efectele nocive ale acestui obicei

fumatul cauză cancer

Deși medicii atrag atenția de fiecare dată că fumatul poate avea efecte nocive asupra organismului, o mulțime de persoane ignoră sfaturile venite din partea specialiștilor. Cu toate că poate afecta puternic plămânii, nu cancerul pulmonar este cel mai frecvent timp de cancer ce are ca principală cauză fumatul.

Fumatul, principala cauză care determină apariția unui anumit tip de cancer

În ciuda faptului că foarte multe persoane asociază cancerul pulmonar cu fumatul, un alt tip de cancer poate să apară ca urmare a acestui viciu. Mai exact, cancerul vezicii urinare. Fumatul este cel mai important factor care duce la apariția acestei afecțiuni, potrivit Institutului Național pentru Sănătate.

Substanțele nocive existente în componența țigărilor părăsesc organismul prin intermediul tractului urinar. Astfel, vezica urinară poate intra în contact cu o concentrație foarte mare de toxine, iar acest lucru poate cauza apariția celulelor canceroase.

“Acești agenți cancerigeni părăsesc corpul prin tractul urinar. Când urina intră în contact cu vezica urinară, aceasta este expusă la concentrații foarte ridicate de toxine.”, a explicat medicul urolog Andrew Stephenson, potrivit  health.clevelandclinic.org.

Cancerul vezicii urinare este din ce în ce mai răspândit în rândul fumătorilor, stastisticile arătând că 50% dintre cei care dezvoltă această boală sunt fumători. Cu toate că acest tip de cancer este mult mai des întâlnit în rândul bărbaților, de-a lungul timpului s-a observat o creștere a numărului de cazuri și în ceea ce le privește pe femei, în special pe cele tinere.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum îți dai seama că ești alergică la cafea? Principalele semne pe care ar trebui să le iei în considerare

Motive pentru care îți tremură mâinile. Ce afecțiuni semnalează acest simptom?

Cum știm că o aluniță se transformă în melanom? Schimbările care trebuie să ne trimită la medicul dermatolog

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din #NUcancerului