Cât de periculoasă este grăsimea depusă în jurul taliei?

Cât de periculoasă este grăsimea depusă în jurul taliei

Ni se atrage tot timpul atenția că cu cât procentul de grăsime din organism este mai mare, cu atât riscul de a dezvolta boli care pun viața în pericol este mai ridicat. Locul în care este localizată grăsimea are o importanță majoră și asta pentru că în funcție de acest lucru, sănătatea poate fi pusă în pericol.

La nivelul organismului, grăsimea poate să apară sub două forme: grăsimea subcutanată și grăsimea viscerală. Dacă primul tip de grăsime nu este chiar atât de periculos și asta pentru că se depune sub celulele pielii, cel de-al doilea reprezintă o cauză a apariției unor boli grave și care sunt asociate cu un nivel ridicat al mortalității. După cum îi spune și numele, grăsimea viscerală este cea care se depune în interiorul corpului, în jurul organelor și chiar dacă nu este vizibilă, aceasta poate provoca probleme serioase de sănătate.

Cât de periculoasă este grăsimea depusă în jurul taliei?

Chiar dacă nu au probleme cu greutatea, o mulțime de persoane se plâng de existența unui procent mai ridicat de grăsime în jurul taliei. Pe lângă faptul că este inestetică, grăsimea depusă în zona abdomenului este asociată cu apariția bolilor cardiace sau a diabetului de tip 2, ceea ce duce la creșterea riscului de deces prematur. Când există în această zonă, grăsimea poate ajunge cu ușurință la nivelului ficatului și poate afecta producția de colesterol și rezistența la insulină, potrivit health.com.

Cercetătorii sunt de părere că grăsimea acumulată în jurului taliei poate fi mai periculoasă decât obezitatea și că pentru a scăpa de această problemă este nevoie de schimbarea stilului de viață. Dieta echilibrată și sportul sunt elementele esențiale în lupta împotriva grăsimii abdominale.

Bianca Hriscu

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cât de eficient este sucul de merișoare în tratarea infecțiilor urinare? Tratamentul natural la care apelează o mulțime de femei

Cum se transmite virusul înrudit cu HIV care favorizează apariția leucemiei? România, pe lista țărilor cu cele mai multe cazuri înregistrate

De ce este nocivă carnea gătită pe grătar? Uite cum îți poate afecta sănătatea

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate