Ține astenia departe de tine

tine-astenia-departe-de-tine

Te-ai gândit vreodată de ce primăvara ne simțim storși de energie și suntem invadați de cele mai ciudate și triste gânduri? Explicațiile sunt multe și implică diverse paliere din medicină și psihologie, dar lait-motivul principal este acesta: organismul nostru nu face față schimbărilor care se succed în mediul înconjurător, iar vitaminele puține acumulate în timpul iernii, plus lipsa soarelui sunt un factor decisiv. Iată cum poți ține astenia departe de tine în această perioadă:

Cum ajutăm organismul să iasă din impas?

Perioada adaptării la această schimbare sezonieră se numește astenie de primavară. Cea mai mare greșeală pe care o poți face este să-ți pui organismul la treabă împotriva voinței lui. Așadar nu-ți depăși limitele în această perioadă deoarece riști să aluneci și mai mult pe toboganul tristeții și neputinței și vei ajunge complet lipsită de energie. Orice schimbare bruscă în activitatea ta cotidiană trebuie făcută cu multe grijă, altfel corpul tău o va primi ca fiind un stres în plus. O viață organizată, fără haos și griji inutile minimizează stresul suplimentar al organismului, iar în acest fel corpul se va obișnui mult mai repede cu schimbarea anotimpului. Nu te duce la sala de fitness doar ca să fii înconjurată de aparate complicate și sofisticate. Mai bine, du-te într-un parc și mergi lejer 30 de minute.

Schimbă-ți dieta

Nu te poți plânge că nu ai ce să alegi și că nu-ți place nimic. Începând cu această perioadă, poți introduce în dieta ta verdețurile de sezon. Acestea îmbunătățesc imunitatea și sunt bogate în vitamine. De exemplu, salata verde conține vitamine și săruri minerale benefice organismului. Fructele și legumele îți oferă cantitatea de vitamine de care organismul tău are nevoie în această perioadă și astfel poți evita problema asteniei de primăvară. Medicii nutriționiști nu sunt toți de acord cu consumul smoothiurilor. Mulți spun că fructele se pot mânca, nu transformate în pastă.

FotO: Shutterstock

Citește și:

Masca de fata si corp cu tarate de grau si miere albine

Legătura dintre depresie și problemele de memorie. Ce se întâmplă la nivelul creierului?

Cum poți reduce riscul de infarct miocardic? Un obicei simplu te ajută să îți păstrezi sănătatea inimii

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate