Cum simțim că în preajma noastră se află un înger

Acum opt secole și mai bine se spunea că pentru fiecare dorință omenească există câte un înger. Textele sfinte i-au descris, iar patriarhul Enoch îi și numără: sunt, zice el în Cartea sa, 301.605.772 de îngeri. Există chiar și o știință, angelologia, și cercetători care studiază îngerii. Dat cât este adevăr aici și cât doar credință pură?

Să aflăm, așadar, ce sunt îngerii și care este rolul acestor ființe de lumină dintre Cer și Pământ.

Cum simțim că în preajma noastră se află un înger

Despre îngeri s-au scris sute și sute de volume. Niciunul dintre ele însă nu a putut elucida misterul care înconjoară existența acestora. Se spune că prezența unui înger se simte. Că, atunci când suntem înconjurați de un sentiment inexplicabil de bucurie, de o senzație blândă de bine, lângă fiecare dintre noi stă un înger.

În tratatele de angelologie, ca și într-una din cărțile cele mai citite ale ultimilor ani – “Anchetă asupra îngerilor rebeli” -, se spune că îngerii sunt elemente de foc. Că ei sunt forma cea mai pură a unor emanații izvorâte din punctul central al Universului și grupate în jurul acestuia într-o sferă uriașă.

Citește și Rugăciune către îngerul păzitor

Universul are o structură divină pornită de la un centru, imposibil de localizat – care e Dumnezeu – și care se întinde asemenea unor cercuri concentrice, până la infinit. Teoriile, enumerate și în cartea unuia dintre cei mai mari angelologi români, filosoful Andrei Pleșu, arată că fiecare înger aparține unuia din elementele constitutive ale Universului – Foc, Pământ, Aer sau Apă – și că, în funcție de acest element, îngerii au fiecare o misiune de îndeplinit.

De la naștere, ei ne sunt dăruiți fiecăruia dintre noi, dar, dacă nu știm să-i păstrăm, îi putem pierde pentru totdeauna. Conform mărturiilor din Biblie, vederea unui înger provoacă, fără excepție, un fior datorat strălucirii pe care o emite. Ei pot fi invocați de către cei care cunosc ritualul chemării, însă doar la ore precise și numai pe numele lor sacru, căci doar așa energia lor uriașă ajunge în lumea terestră și devine putere palpabilă.

Ce sunt îngerii și cum ajung ei la noi

Se spune că îngerii sunt făpturi ale luminii, ce transmit mesajele lui Dumnezeu în lumea oamenilor și că ajung la noi pe curcubee sau pe nori, iar legătura lor cu Creatorul este o rază de lumină pură.

Angelologia consideră, arată Andrei Pleșu, că îngerul-mesager este, de fapt, un canal pur și direct de transmitere a energiei cosmice. Ei sunt locuitori ai “Țării îngerilor”, întinsă de la picioarele Tatălui până la capătul infinitului, și sunt grupați în nouă “coruri”, fiecare având câte trei ordine.

În funcție de puterea lor, stau mai întâi cei care ocrotesc puterea Tatălui – Serafimii, Heruvimii și Scaunele – apoi cei din jurul Fiului – Domniile, Stăpânirile și Puterile – și la sfârșit – Începătoriile, Arhanghelii și Îngerii de rând, păzitori ai Sfântului Duh. Fiecare cor primește Lumina și o transmite mai departe și mai jos, de la Serafimi, cei ce o preiau direct de la Dumnezeu, până la îngeri. Centrul, locul unde se află Dumnezeu, este locul Energiei Pure, care se transmite, prin familiile cerești, ca Lumină, se preschimbă în Căldură, pentru a deveni în final Materie.

Care sunt cele 9 coruri de îngeri și cu ce se ocupă acestea

Serafimii se află pe cea mai înaltă poziție în toată ierarhia cerească, sunt numiți “cei mai iubiți”, căci se află cel mai aproape de ființa lui Dumnezeu și au puterea cea mai mare, fiind păzitori ai Raiului și ai locurilor sfinte. Sunt considerați puritatea absolută și sunt cei care luminează cel mai puternic în eterul universal. Angelologiile spun că serafimii au câte trei perechi de aripi uriașe pe care le țin în așa fel încât să-și protejeze ochii și trupul de strălucirea cu care se află înconjurat Dumnezeu.

Citește și Cum funcționează terapia cu îngeri

Heruvimii sunt cei care fac ordine în mișcarea începută și neîncepută a universului și lumii materiale și le-a fost acordată puterea înțelepciunii lui Dumnezeu și cea de a păzi Cunoașterea Supremă. Ei poartă bucuria și apar în ochii muritorilor hărăziți a-i vedea sub forma unor copii cu aripi.

Scaunele sunt treapta ultimă a primului cor îngeresc și toți angelologii sunt de acord că ei reprezintă Tronul Atotputernicului. Ei au toate culorile curcubeului și sunt făpturi imense, cu mult deasupra oricărei închipuiri omenești a mărimii, de aceea nici n-au putut fi vreodată reprezentați în artă.

Domniile reprezintă în angelologie forța gigantică ce domină în orice clipă Creația. Sunt îngeri care vindecă și apără oamenii în lupta cu relele bolilor, de aceea sunt unii dintre cei mai invocați. Domniile poartă sabie și sceptru ca să amintească supremația asupra lumii luciferice a tenebrelor și au darul de a trezi forța de a învinge.

Puterile sunt îngerii vestitori, simbol al voinței atotprezente a lui Dumnezeu, cei care apar în icoanele creștine ca niște capete de copilași având aripi, dar lipsiți de trup. Sunt cei mai rapizi dintre familiile îngerilor, au iuțeala fulgerului și pot străbate universul fără opreliști. Au puterea de a folosi energia pentru a interveni direct în lume și de aceea ei sunt făpturile ce fac cunoscute oamenilor miracolele.

Stăpânirile sunt cercul îngerilor războinici, Armata lui Dumnezeu, cei pe care oamenii îi numesc îngerii păzitori și le-au fost date toate puterile divinității pentru a lupta împotriva armatelor Întunericului. Din corul lor fac parte marii îngeri luptători ai religiei creștine, cei ce țin ordinea în universul cunoscut și sunt trimiși să elimine Răul.

Începătoriile au darul de a echilibra lumea și lor li s-au dat în stăpânire, chiar din prima secundă a universului, cele patru elemente. Ei controlează Aerul, Focul, Apa și Pământul, deci sunt cei ce au în stăpânire toate cele făcute și ce se vor face în lume.

Arhanghelii sunt comandații legiunilor Raiului, cei care arată tuturor supremația absolută a ființei Divine și transmit lumii oamenilor mesajele pe care Tatăl Ceresc le trimite lor. Puterea lor se întinde și asupra tuturor animalelor, iar marii angelologi îi edscriu ca fiind cei mai impresionați dintre îngeri, făpturi uriașe, impunătoare, cu glas tunător, dar cu chip și trăsături de o extraordinară frumusețe.

Îngerii de rând sunt cei mai apropiați de lumea materială, asigură tuturor ființelor protecția lui Dumnezeu. Angelologia spune că la dispoziția omului se află 72 de calități dumnezeiești întruchipate de tot atâția îngeri păzitori ai tuturor ființelor vii. Acești 72 de îngeri au fost dăruiți de Creator cu o anumită energie cosmică, divină, pe care oamenii o pot afla din conjuncțiile zodiacale din momentul nașterii fiecăruia. Ei poartă câte un nume, iar în vechiul Testament există, în locuri precis marcate și care au fost identificate de angelologi, câte un psalm, prin rostirea căruia îngerul poate fi invocat. Se spune că dacă invocația este făcută la anumite ore precise și este folosit numele divin al îngerului, acesta va răspunde imediat chemării și va putea fi văzut.

Sursa foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate