Rugăciune către îngerul păzitor

Îngerul păzitor are un rol extrem de important în viața noastră spirituală, căci el ne mijlocește rugile către Dumnezeu. De aceea, atunci când necazurile ne copleșesc și simțim că trebuie să cerem ajutor divin, cel mai bine este să înălțăm rugi către îngerul păzitor, care ne va susține cauza' în fața Lui Dumnezeu.

rugaciune catre ingerul pazitor

Iată care este rugăciunea pe care trebuie să o adresezi îngerului păzitor, conform site-ului www.crestinortodox.ro

Îngerule cel sfânt al lui Hristos, către tine cad și mă rog, păzitorul meu cel sfânt, care ești dat mie de la Sfântul Botez spre păzirea sufletului și a păcătosului meu trup.

Iar eu, cu lenea mea și cu obiceiurile mele cele rele, am mâniat preacurata lumina ta și te-am izgonit de la mine prin toate lucrurile cele de rușine: cu minciunile, cu clevetirile, cu pizma, cu osândirea, cu trufia, cu neplecarea, cu neiubirea de frați și cu ținerea de minte a răului, cu iubirea de argint, cu desfrânarea, cu mânia, cu scumpetea, cu mâncarea cea fără de saț, cu beția, cu multă vorbire, cu gândurile cele rele și viclene, cu obiceiurile cele rele și cu aprinderea spre desfrânare, având osebita voire spre toată pofta cea trupească.

O, rea voire a mea, pe care nici dobitoacele cele necuvântătoare nu o au!

Dar cum vei putea să cauți spre mine sau să te apropii de mine, cel necurat?

Sau cu ce ochi, îngerule al lui Hristos, vei căuta spre mine, cel ce m-am încurcat așa rău în lucrurile cele întinate?

Sau cum voi putea să-mi cer iertare pentru faptele mele cele amare, rele și viclene, în care cad în toate zilele și nopțile și în tot ceasul?

De aceea cad înaintea ta și mă rog, păzitorul meu cel sfânt, milostivește-te spre mine, păcătosul și-mi fii mie într-ajutor și sprijinitor asupra pizmașului meu celui rău, cu sfintele tale rugăciuni, și împărăției lui Dumnezeu mă fă părtaș, cu toți sfinții, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.'

Aceasta este doar una dintre rugăciunile îndreptate către entitățile care ne protejează. Cunoști și o altă variantă a rugăciunii către îngerul păzitor?

Citește și Cum funcționează terapia cu îngeri

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate