Cum să scoți mirosul neplăcut din prosoapele tale

prosoape care miros urat

Prosoapele de baie sunt moi și pufoase, dar au un mare dezavantaj, mai exact ele capătă un miros neplăcut, chiar dacă abia ai început să le folosești.

Deși prosoapele sunt cele care ar trebui să ne lase pielea uscată și curată, ele pot reprezenta un adevărat pericol pentru sănătatea noastră. Acestea sunt locul în care bacteriile găsesc mediul perfect pentru a se dezvolta. Chiar dacă nu le putem vedea, bacteriile ajung în fibrele prosoapelor și eliminarea lor poate să devină o adevărată provocare.

De ce miros urât prosoapele tale?

Prosoapele pot căpăta un miros mai puțin plăcut din mai multe motive, iar pentru a reuși să scapi de acest detaliu deranjat trebuie întâi de toate să descoperi sursa mirosului.

1. Lași prosoapele ude în mașina de spălat sau nu le lași să se usuce după ce le-ai folosit

Aceasta este cea mai întâlnită cauză a mirosului neplăcut. Foarte multe persoane lasă prosoapele în mașina de spălat sau le atârnă în cuierul din baie imediat după ce le-au folosit. Aceasta este una dintre cele mai mai greșeli și asta pentru că spațiul umed și cald nu numai că va face ca prosoapele tale să miroasă urât, dar va favoriza și apariția mucegaiului.

2.  Nu clătești suficient prosoapele după spălare

O altă cauză a mirosului neplăcut o reprezintă spălarea incorectă a prosoapelor. Chiar dacă detergentul și balsamul au un rol foarte important în curățarea prosoapelor, atunci când acestea nu sunt clătite corespunzător, toată cantitatea de detergent se va acumula în fibrele prosopului făcând ca acesta să capete un miros neplăcut.

3. Mașina de spălat are depuneri de calcar

O mașină de spălat care miroase urât și care are depuneri de calcar pe suprafața ei, nu numai că nu va spăla rufele așa cum trebuie, ci le va schimba total mirosul. Înainte de a te apuca de spălat rufe, asigură-te că mașina ta de spălat funcționează așa cum trebuie

Cum scapi de mirosul neplăcut din prosoape?

Pentru a scăpa de mirosul neplăcut există câteva trucuri de mare ajutor, potrivit stain-removal-101.com.

1. Folosește apă fierbinte 

Dacă în mod normal folosești apă rece sau călduță pentru a spăla rufele, când vine vorba de prosoape este obligatoriu să le speli cu apă fierbinte. Apa fierbinte are două beneficii foarte importante în această situație. În primul rând temperatura ridicată va distruge bacteriile și mucegaiul, iar în al doilea rând apa fierbinte va reacționa foarte bine în combinație cu detergentul de rufe.

2. Adaugă clor atunci când speli prosoapele

Clorul dezinfectează și elimină mirosurile neplăcute într-un timp foarte scurt. Acesta este perfect atunci când vine vorba de prosoapele albe. Dacă vrei să speli prosoapele colorate, există soluții speciale și pentru acestea.

3. Folosește oțelul în locul balsamului de rufe

Dacă vrei ca prosoapele tale să fie catifelate și moi, renunță să folosești balsamul de rufe și asta pentru că acesta poate rămâne în fibrele prosoapelor cauzând mai mult rău decât bine. O alternativă este oțetul care are o serie de beneficii. Acesta te va ajuta să scapi de bacterii, înlătură excescul de detergent, estompează mirosurile neplăcute și oferă prosoapelor tale o catifelare aparte.

4.  Lasă prosoapele să se usuce la soare sau într-un uscător în care temperatura este ridicată

Ideal ar fi să usuci prosoapele la soare. Soarele este cel mai mare inamic al germenilor, ceea ce înseamnă că va distruge bacteriile și mirosurile neplăcute din prosoape.  Dacă nu ai posibilitatea de a usca rufele la soare, folosește uscătoarele speciale, dar ai grijă ca temperatura să fie una foarte ridicată

 

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum să amenajezi dormitorul copilului pentru a-l transforma într-un spațiu plin de energie

5 obiecte din locuință pe care trebuie să le înlocuiești cel puțin o dată la 10 ani

4 trucuri ca să dai un suflu nou casei tale chiar weekendul acesta, fără renovare și cheltuieli mari

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Home deco