Cum să amenajezi dormitorul copilului pentru a-l transforma într-un spațiu plin de energie

dormitorul copilului

Dormitorul copilului este locul în care acesta își petrece cel mai mult timp. Spațiul în care crește copilul tău este foarte important pentru dezvoltarea sa armonioasă, motiv pentru care trebuie să ai în vedere câteva aspecte foarte importante atunci când te apuci de amenajat. 

Atunci când alegem modul în care va arăta dormitorul celui mic trebuie să ne gândim în primul rând ce energie va avea spațiul respectiv. Această cameră trebuie să îi ofere copilului posibilitatea unui somn liniștit, dar și o stare care să îl facă să se simtă cât mai bine. În primii ani de viață, dormitorul nu este doar spațiul de odihnă, ci  și locul preferat de joacă. Din acest motiv, trebuie găsită o soluție ca dormitorul să îi ofere celui mic liniște și relaxare în timpul nopții, dar și o atmosferă destinsă pe timp de zi.

Specialiștii recomandă amenajara a două spații diferite, unul pentru odihnă și altul pentru joacă, însă dacă acest lucru nu este posibil, există câteva sfaturi care pot combina cu succes elementele de decor pentru a obține un spațiu perfect pentru dezvoltarea unui copil.

Pentru a transforma dormitorul copilului într-un spațiu armonios și plin de energie trebuie să urmezi 6 trucuri simple

1. Îndepărtează de lângă patul copilului tău aparatele electrice

Aparatele electrice emană un câmp electromagnetic care ne poate afecta starea de sănătate. Radiațiile emise pot duce la dureri de cap, tulburări de somn sau stare generală proastă. În ceea ce îi privește pe copii, aceștia sunt mult mai expuși câmpurilor magnetice în timp ce dorm, motiv pentru care cel mai bine ar fi ca în camera copilului să nu existe veioze, telefoane mobile, televizoare sau calculatoare. Dacă acest lucru nu este posibil, asigură-te că aceste aparate sunt cât mai departe de patul celui mic.

2. Alege așternuturi din materiale naturale

Tot ce este în camera copilului ar trebui să fie confecționat din materiale naturale. Astfel, atunci când decorezi camera copilului tău, alege covoare, perdele sau așternuturi care să fie croite din in sau bumbac. Același lucru se aplică și în cazul hainelor, mai ales atunci când vine vorba despre articolele ce intră în contact direct cu pielea copilului.

3.  Evită mobila din furnir

Dacă ai nevoie de spații de depozitare în camera copilului, evită să folosești mobila din furnir sau plăcile din fibre de denstiate medie. Acestea au o compoziție care poate degaja substanțe toxice în cameră, substanțe care pot pune în pericol sănătatea. Cel mai bine ar fi să alegi mobila din lemn.

4. Renunță la pat și folosește doar o saltea

Dacă vrei să îi oferi copilului tău mai mult spațiu de desfășurare pe timpul zilei, ai putea să renunți la paturile fixe și să folosești o saltea care se poate strânge ziua. Acest truc te va ajuta dacă dormitorul copilului tău este mic.

5. Evită jucăriile de plastic

Sunt frumoase, colorate, dar numai bune de evitat. Jucăriile din plastic nu ar trebui să se afle printre preferințele copilului tău. Dacă vrei să îi decorezi camera cu tot felul de jucării, alege-le pe cele din lemn, metal sau materiale textile.

6.  Decoreză camera  folosind câteva plante

Plantele înfrumusețează mereu spațiile și le oferă un aer natural. Poți decora dormitorul copilului tău alegând câteva plante, dar informează-te înainte despre ele și asta pentru a le alege pe cele potrivite.

 

Foto: 123rf.com

Citește și:

Cum să-ţi fereşti casa de energii negative!

Plante care te lasă fără energie. Evită să le ai în cameră

O camera in culorile copilariei

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Home deco