5 obiecte din locuință pe care trebuie să le înlocuiești cel puțin o dată la 10 ani

Toate obiectele din locuința ta au nevoie de întreținere regulată, altfel s-ar putea să trezești că trebuie să investești zeci de mii de lei reparând o problemă intensificată. La fiecare zece ani, este indicat să analizezi puțin tot ceea ce ai în casă și să înlocuiești unele lucruri, fără a face prea multe renovări. Iată câteva dintre aceste lucruri:

  1. Obiectele sanitare


Obiectele sanitare vechi prezinta, de obicei, zgârieturi, crăpături sau ciobituri, iar asta le face greu de curățat și dau un aspect decrepit întregii băi; acesta e semnul că ar trebui să iei în considerare înlocuirea chiuvetei, a căzii sau a vasului de toaletă. Pe lângă considerentele estetice, există câteva argumente greu de combătut în privința specifică a schimbării vasului de toaletă:

  • Necesită prea multe reparații
  • Se înfundă frecvent
  • Au apărut prea multe crăpături în poțelan, fiind un adevărat hazard de inundație
  • Consumă nejustificat de multă apă; vasele de toaletă vechi sau defecte ajung să folosească cu până la de două ori mai multă apă decât un vas nou, prevăzut cu un sistem de reducere a cantității de apă consumate

Reparațiile succesive, știm cu toții, ajung să coste mai mult decât înlocuirea obiectelor sanitare; prin urmare, o soluție accesibilă și de durată este să înlocuiești piesele vechi cu astfel de obiecte sanitare noi, din porțelan rezistent. Le găsești sub forma și dimensiunea potrivite pentru baia ta, cu un buget pe care nu-l vei simți când tragi linie la finalul lunii.

  1. Instalația sanitară

Dacă tot te-ai ocupat de obiectele sanitare, concentrează-te puțin și la instalația sanitară. În cazul unei inundații, nu numai că va trebui să înlocuiești țevile sparte, dar întreaga locuință va avea nevoie de renovare. Portofelul tău va fi luat de-a dreptul cu asalt când va trebui să repari sau să înlocuiești toate obiectele deteriorate. Prin comparație, costul schimbării țevilor înainte să se producă catastrofa pare nesemnificativ.

  1. Pernele și salteaua

O treime din greutatea pernei este reprezentată de acarieni (vii sau morți), dejecțiile lor, bacterii și piele moartă, arată un studiu realizat de cercetatorii de la spitalul St. Bartholomew din Londra în colaborare cu London National Health Service. Pernele, dar și salteaua, sunt un mediu propice pentru înmulțirea bacteriilor, a stafilococilor (stafilococ auriu) și chiar a E.coli, ceea ce poate duce la boli precum gripa, hepatita ori varicela. Înlocuirea lor ar trebui făcută cu regularitate, poate chiar mai des decât o dată la deceniu.

  1. Vopseaua

Un strat de vopsea proaspătă aduce mai multă vitalitate unei locuințe și induce senzația de nou și de curat. Vopseaua se poate murdări în timp, oferindu-i locuinței un aspect neîngrijit, așa că profită de ocazie pentru a alege o nouă culoare și pentru a schimba radical aspectul camerei. Poți chiar să rearanjezi puțin mobila prin casă, ca totul să arate diferit, și scapi de cheltuieli mari ale unei reamenajări.

  1. Covorul

Din punct de vedere estetic, covorul îmbracă cel mai bine o cameră, însă în timp culorile devin fade iar materialul se subțiază de la spălări repetate. Un nou covor poate completa perfect noul aspect al camerei, complimentând toate piesele de mobilier.

Schimbând ocazional acele obiecte care se deteriorează în timp, te asiguri că nu te vei confrunta cu probleme majore care iti pot ataca portofelul sau, mai rău, sănătatea. În plus, orice locuință are nevoie de o reîmprospătare din când în când. Tu ce schimbări ai de făcut prin casă?

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Home deco