Cum să îți măsori corect tensiunea arterială

Cum să îți măsori corect tensiunea arterială

Cum să îți măsori corect tensiunea arterială

Tensiunea arterială joacă un rol foarte important pentru organism, aceasta fiind cea care dă alarma și anunță ori de câte ori există probleme de sănătate.

Pentru a avea în permanență o imagine clară a stării de sănătate, măsurarea tensiunii arteriale este foarte importantă și ar fi bine ca aceasta să fie monitorizată la un interval de timp constant. Mai mult,  cum deplasarea la medicul de familie este destul de incomodă și necesită foarte mult timp, oamenii sunt sfătuiți să aibă în case un aparat cu ajutorul căruia să măsoare tensiunea arterială. Pentru ca rezultatele să fie cât mai clare, acest aparat trebuie să fie folosit cu atenție și trebuie respectate câteva reguli simple.

Cum să îți măsori corect tensiunea arterială?

Înainte de a-ți măsura tensiunea arterială trebuie să știi că acest ritual trebuie făcut doar în anumite condiții. Mai exact, cu 30 de minute înainte de a-ți lua tensiunea ar fi bine să nu consumi cafea sau băuturi alcoolice. În plus, trebuie să te așezi într-o poziție relaxată, care să permită organismului să fie liniștit în timpul acestei proceduri. Importantă este și poziția picioarelor. Acestea ar trebui poziționate pe sol pentru a obține cele mai bune rezultate și asta pentru că atunci când sunt încrucișate, măsurătorile pot fi date peste cap.

Tensiunea arterială se măsoară prin înfășurarea manșetei aparatului  în jurul antebrațului, aceasta fiind cea mai potrivă modalitate de a măsura cu exactitate tensiunea, potrivit dailymail.co.uk. Medicii recomandă să fie măsurată tensiunea din ambele brațe, fiind aleasă valoarea cea mai ridicată.

În funcție de valorile înregistrare, procedura trebuie repetată de mai multe ori pe parcursul unei săptămâni.

Foto: pixabay.com

Citește și:

Pudra din coaja de ou, remediul natural pentru o mulțime de boli. Uite cum o poți prepara

Doctorul Cristian Răchitan despre cauza bolilor: ' Nerespectând legile divine, intrăm în total dezacord cu ființa noastră și bulversăm ,,planul vieții, practic ,,înșelăm viața

Beneficiile cireșelor pentru organism

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate