Cum să ai grijă de plantele tale atunci când pleci în concediu

Cum să ai grijă de plante când pleci în concediu

Plantele pe care le avem în casă au nevoie de o îngrijire aparte, motiv pentru care acest lucru se transformă într-o adevărată problemă atunci când plecăm în concediu.

Multe persoane obișnuiesc să plătească oameni de încredere sau să apeleze la ajutorul rudelor pentru a avea grijă de plantele lor cât timp sunt în concediu. Cum principala problemă este udarea acestora, există câteva trecuri care te vor ajuta să ai grijă de florile tale, fără să fie nevoie să apelezi la ajutorul celor din jur.

Cum să ai grijă de plantele tale atunci când pleci în concediu?

1. Udă plantele înainte să pleci de acasă

Dacă pleci doar câteva zile, udă plantele cu câteva minute înainte să părăsești casa. Pământul se va menține umed, iar planta ta nu își va pierde din fumusețe cât timp ești plecată.

2. Efectul de seră

Dacă lipsești ceva mai mult timp, pune deasupra plantei o pungă de plastic pe care ai găurit-o în mai multe locuri. Aceasta va produce efectul de seră și va menține un nivel ridicat al umidității, fără ca planta să mai aibă nevoie de apă.

3.  Metoda fitilului

Pentru a pune în practică această metodă ai nevoie de un borcan de apă și un dres mai vechi. Umple borcanul cu apă, înmoaie o parte a dresului în borcan, iar cealaltă parte a acestuia pune-o în ghiveci. De fiecare dată când va rămâne fără apă, planta se va folosi de acest fitil improvizat pentru a-și lua cantitatea necesară de apă.

4. Pune apă în farfuria ghiveciului

După ce ai udat floarea, pune o cantitate de apă și în farfuria ghiveciului. În momentul în care planta va rămâne fără apă, va apela la rezervele din farfuriuță și astfel vei preveni uscarea acesteia.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Vrei să reduci la jumătate timpul pe care îl pierzi spălând rufele? Ținte cont de aceste sfaturi

3 ingrediente din bucătărie care te scapă de buruieni

Cât de des ar trebui schimbate așternuturile de pat?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Home deco