Cât de des ar trebui schimbate așternuturile de pat?

Cât de des trebuie schimbate așternuturile de pat

Probabil că și tu cunoști senzația plăcută pe care corpul tău o simte atunci când intră în contact cu așternuturile curate și proaspăt puse pe pat. Acesta este doar unul dintre motivele pentru care ar trebui să te ocupi de schimbarea lor cât mai des cu putință.

Lenjeria de pat este un mediu în care bacteriile și ciupercile se pot dezvolta perfect, mai ales că au parte de toate condițiile pentru a face acest lucru: căldură și umiditate. Pentru că intră în contact direct cu corpul, bacteriile din transpirație, de pe ten sau din zonele intime se răspândesc rapid pe toată suprafața așternuturilor și pot cauza probleme grave de sănătate.

Cât de des ar trebui schimbate așternuturile de pat?

Specialiștii au făcut studii amănunțite pe baza acestei probleme și au descoperit că așternuturile de pat ar trebui schimbate în fiecare săptămână. Folosind o singură lenjerie timp de mai multe săptămâni la rând îți poți pune sănătatea în pericol. Mai exact, gura și nasul tău iau contact direct cu aceste suprafețe, ceea ce înseamnă că probabilitatea ca bolile să se transmită este mult mai mare, potrivit mirror.co.uk. Chiar dacă nu suferi de alergii, te poți confrunta cu manifestări ale acestora atunci când corpul tău ia contact cu astfel de medii.

În plus, atunci când vine vorba despre sezonul cald, de preferat ar fi să schimbi așternuturile și mai des. Transpirând, în timpul verii există un risc mult mai ridicat ca bacteriile să se dezvolte.

O igienizare a așternuturilor făcută în mod corect te va proteja de foarte multe boli și îți va asigura un somn profund și odihnitor.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Flori perene pentru grădina ta. Iată ce poți planta

Cum să îți decorezi casa cu stil? 5 trucuri care îți vor transforma radical locuința

10 lucruri din casă pe care uităm mereu să le curățăm

4 locuri din casă unde se ascund bacteriile. Acordă-le mai multă atenție atunci când faci curățenie

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Home deco