Vrei să reduci la jumătate timpul pe care îl pierzi spălând rufele? Ținte cont de aceste sfaturi

cum sa reduci timpul pe care îl pierzi spălând rufele

Spălatul rufelor nu se numără printre treburile casnice greu de realizat, mai ales că acum, datorită tehnologiei avansate, mașinile de spălat inteligente fac aproape toată treaba în locul nostru. Cu toate acestea, timpul pe care îl pierdem spălând rufe ar putea fi înjumătățit, asta dacă ținem cont de câteva sfaturi importante. 

Shannon Lush, expertă în curățenie, este de părere că oamenii fac niște greșeli majore atunci când vine vorba despre curățarea rufelor, lucru care face ca această sarcină să dureze mult prea mult, potrivit dailymail.co.uk.

Cum să reduci la jumătate timpul pe care îl pierzi spălând rufele?

Pentru că ne dorim mereu haine curate, avem tendința de a folosi o cantitate mult prea mare de detergent, trăind cu convingerea că aceasta va avea un efect mult mai puternic asupra petelor. Ei bine, acesta este doar un mit. Detergentul de rufe are la bază un anumit procent de grăsime, iar atunci când folosim o cantitate mult prea mare, fibrele hainelor au de suferit, iar murdăria se depune mult mai repede.

O altă greșeală este folosirea balsamului de rufe. Acesta este uleios și odată ajuns pe suprafața hainelor, atrage murdăria ca un magnet. Dacă vrei totuși ca hainele tale să fie catifelate, adaugă două lingurițe de bicarbonat și două de oțet în compartimentul destinat detergentului. Acest truc va înmuia țesăturile și îți va lăsa hainele moi, fără ca acestea să aibă un miros înțepător. În plus, dacă îți dorești ca rufele să aibă și un parfum de durată, adaugă în recipientul pentru detergent o picătură de ulei esențial de lavandă.

Uscarea rufelor este o altă sarcină care consumă timp prețios, însă există un truc care are capacitatea de a grăbi acest proces. Dacă vrei ca hainele tale să se usuce mult mai repede, pune între ele un prosop de bucătărie. Acesta va absrobi umezeala, iar rufele tale vor avea nevoie de mult mai puțin timp pentru a se usca.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

3 ingrediente din bucătărie care te scapă de buruieni

Cum îți transformi căsuța izolată de la țară în refugiul ideal pentru weekend

Cât de des ar trebui schimbate așternuturile de pat?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Home deco