3 ingrediente din bucătărie care te scapă de buruieni

3 ingrediente din bucătărie care te scapă de buruieni

O grădină frumos amenajată îți va da o stare de bine și se poate transforma în locul perfect pentru relaxare. Înainte de a te bucura de spațiul verde din jurul casei, trebuie să te asiguri că buruienile inestetice dispar și lasă locul florilor pe care te-ai chinuit un an întreg să le plantezi.

Chiar dacă te ocupi în mod constant de modul în care arată grădina ta, buruienile se încăpățânează să apară tot timpul și să strice aspectul grădinii tale. Soluțiile din comerț te pot ajuta să scapi pentru o perioadă de aceste plante pe care nu le dorești în grădină, însă dacă vrei să faci acest lucru în mod natural, există câteva ingrediente care au capacitatea de a distruge buruienile în totalitate.

3 ingrediente din bucătărie care te scapă de buruieni

1. Mălaiul

Presară mălai pe sol în locurile în care există buruieni. Acesta va avea un efect similar cu cel al erbicidelor și asta datorită glutenului pe care îl conține.

2. Sarea

Sarea este un alt ingredient din bucătărie care te ajută să scapi de plantele nedorite din grădină. Prepară o soluție din 3 părți de apă și o parte de sare și pune amestecul într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizează lichidul peste plantele pe care îți dorești să le elimini din grădina ta și vei obține cele mai bune efecte.

3. Oțetul

Înainte de a aplica soluția pe bază de oțet, scoate buruienile din pământ cu tot cu rădăcină. Apoi prepară o soluție dintr-un litru de oțet, 3 linguri de sare și 2 litri de apă. Acest amestec va împiedica buruienile să crească pentru o anumită perioadă de timp.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Flori perene pentru grădina ta. Iată ce poți planta

Cum să îți decorezi grădina cu stil. 8 idei care să te inspire

5 plante pe care ar trebui să le ții în baie

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Home deco