Cum poți scăpa de dependența de alcool cu ajutorul hipnozei?

Cum poți scăpa de dependența de alcool cu ajutorul hipnozei

Dependența de alcool este una din problemele grave cu care se confruntă tot mai multe persoane din România, indiferent de vârstă sau de statutul social. Astfel, medicii au dezvoltat tot felul de terapii prin care să îi ajute pe bolnavi să se vindece de această afecțiune. 

Studiile recente au arătat că România se află printre primele țări din Europa atunci când vine vorba despre consumul de alcool. Chiar dacă un consum moderat de alcool poate ajuta organismul să funcționeze mult mai bine, există situații în care doza recomandată este depășită, moment în care apar afecțiunile grave. Excesul de alcool este principala cauză a accidentelor din trafic, dar are efecte nocive și asupra ficatului sau inimii.

Cum îți dai seama că te confrunți cu dependența de alcool?

Multe persoane care suferă din cauza dependenței de alcool refuză să se trateze, considerând că în organismul lor nu există o problemă reală. Astfel, un pas important în tratarea acestei afecțiuni este conștientizarea acesteia. Principalele semne care trădează dependența de alcool sunt:

  • consumul unei cantități mari de alcool și pe o perioadă lungă de timp
  • nevoia de a întrerupe consumul de alcool
  • petrecerea unui timp îndelungat consumând alcool
  • dorința de a consuma alcool
  • incapacitatea de a duce la capăt activitățile obișnuite
  • renunțarea la activitățile importante în favoarea consumului de alcool
  • apariția stărilor de anxietate și depresie
  • apariția sevrajului

Cum poți scăpa de dependența de alcool cu ajutorul hipnozei?

Persoanelor care suferă de pe urma dependeței de alcool li se recomandă frecvent să meargă în centre de dezalcolizare. Dacă în cazul unora această metodă are cele mai bune efecte, există și persoane care doar întrerup consumul o perioadă, urmând să revină ulterior la vechile obiceiuri.

În ultima perioadă, cercetările au arătat că alcoolismul poate fi tratat cu ajutorul hipnozei. Hipnoterapia permite un control asupra subconștientului, astfel putând fi depistată principala cauză a dependenței. Terapia subliminală este o tehnică prin care poate fi tratată această dependență. Aceasta se realizează prin inducție hipnotică și are capacitatea de a controla comportamentul pe care nu îl putem conștientiza. Terapia subliminală depistează cauza problemei și încearcă să ducă la o rezolvare a acesteia.

Astfel, această terapie poate reprezenta o metodă alternativă de tratare a dependeței de alcool.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

7 boli mortale pe care le transmit țânțarii

Tot ce trebuie să știi despre BILETUL de TRIMITERE de la medicul de familie

Ai dureri de cap atunci când plouă? Acesta este motivul

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Sanatate