Ai dureri de cap atunci când plouă? Acesta este motivul

Faptul că vremea își pune amprenta puternic asupra stărilor noastre de spirit este deja un lucru cunoscut, însă există și situații în care aceste schimbări ne cauzează și o serie de probleme de sănătate, iar printre cele mai frecvente se numără durerile de cap.

Durerile de cap pot să apară din foarte multe motive, iar condițiile meteo pot fi o cauză a acestora. Cu toate acestea, există persoane care se confruntă cu aceste dureri  de cap atunci când afară plouă, însă nu din cauza precipitațiilor, ci alta este cauza reală.

De ce ai dureri de cap atunci când plouă?

Există o explicație științifică pentru aceste dureri. Mai exact, durerile de cap pot să apară din cauza presiunii atmosferice scăzute.

Atunci când presiunea atmosferică este foarte scăzută, la nivelul sinusurilor apar anumite diferențe de presiune, ele determinând apariția durerilor puternice de cap. Când vremea este ploioasă, presiunea atmosferică scade foarte mult, acest fenomen având un efect analgezic asupra organismului, potrivit mirror.co.uk. De aici și starea de oboseală foarte accentuată și durerile de cap aproape insuportabile.

Studiile au arătat că un număr mare de persoane suferă din cauza modificărilor presiunii atmosferice, multe din cazuri ajungând chiar la serviciul de primiri urgențe al spitalelor.

Foto: shutterstock.com

Află mai multe despre tipurile de dureri de cap

Citește și:

Cum să scapi de durerile de dinți? Cea mai rapidă și eficientă metodă naturală

Suferi de insomnie? Consumă aceste alimente și vei avea parte de un somn odihnitor

Cele mai bune tratamente pentru cancerul de col uterin! Sfaturile prețioase ale unui medic ginecolog

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate