Cum îți dai seama că ești stresată? Acestea sunt cele mai relevante semne

semne stres

Stresul a devenit un lucru atât de comun, încât mult persoane au ajuns să trăiască cu aceasta, fără să îi mai simtă prezența. Cu toate acestea, există câteva semne relevante, care îți indică că ești mult prea stresată și că ar trebui să te ocupi mai mult de sănătatea psihicului tău.

Chiar dacă ne-am obișnuit cu situațiile tensionate, nu trebuie să ne lăsăm pradă stresului. În foarte multe situații, acesta reprezintă cauza multor boli grave, unele dintre ele punându-și amprenta definitiv asupra organismului nostru. Având un program încărcat, multe persoane nu își pot da seama cât de ridicat este nivelul de stres cu care se confruntă organismul lor, ajungând să conștientizeze acest lucru abia în momentul în care situația scapă de sub control. Acestea sunt 5 semne relevante, care îți arată că treci printr-o perioadă stresantă, potrivit huffingtonpost.com.

5 semne care îți arată că te confrunți cu stresul

1. Ai dureri musculare

Atunci când ești stresată, mușchii tăi sunt foarte tensionați, ceea ce poate duce la apariția durerilor musculare. Dacă te confrunți din ce în ce mai des cu durerile musculare, iar cârceii nu te lasă să te odihnești, mai mult ca sigur nivelul stresului este unul ridicat și ai nevoie de o pauză în care să te relaxezi.

2. Îți cade părul

Căderea părului poate avea multiple cauze, însă una dintre ele o reprezintă și stresul. Astfel, medicii dermatologi atrag atenția în permanență că pentru a avea un păr sănătos, nu doar produsele de înfrumusețare sunt importante, ci și controlarea emoțiilor. Atunci când problema căderii părului devine deranjantă, trebuie să îți pui un semn de întrebare și să îți analizezi programul zilnic pentru a elimina acele elemente care generează stresul.

3. Greutatea ta oscilează

Nu ai făcut nicio schimbare în alimentație, dar cântarul arată mai multe kilograme? Stresul este principalul vinovat.

4. Memoria îți joacă feste

Să uiți detalii mai puțin importante este perfect normal, dar atunci când acest lucru se întâmplă tot mai des ar trebui să te oprești puțin și să analizezi situația. Un prim semn al stresului excesiv îl reprezintă uitarea, iar dacă nu gestionezi cum trebuie această situație, riscul de a te alege cu boli ale sistemului nervos este foarte ridicat.

5. Ai probleme dentare

Multe persoane scrâșnesc din dinți atunci când sunt agitate sau stresate, fără să conștientizeze acest lucru. Acest gest involuntar poate duce la apariția problemelor dentare, motiv pentru care nu este deloc de ignorat.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ce beneficii pentru sănătate are zeama de varză

Dieta cu ciocolată, regimul alimentar care combate frustarea! Slăbești 7 kilograme în doar 14 zile

Ce este pregorexia și cum le poate afecta pe femeile însărcinate?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate