Cum faci diferența între gripă și o simplă răceală?

cum faci diferența între gripă și o simplă răceală

De cele mai multe ori, gripa și răceala au simptome asemănătoare și este aproape imposibil să le deosebim. Cu toate acestea, specialiștii sunt de părere că este foarte important să facem acest lucru și asta pentru că o gripă poate duce la complicații severe și este nevoie de un tratament mult mai puternic pentru a o combate.

Diferențele de temperatură și precipitațiile abudente din ultima perioadă ne pot afecta puternic organismul și pot duce la apariția răcelilor. Dacă o simplă răceală poate fi tratată și acasă, gripa are manifestări mult mai grave și care pot pune în pericol viața, motiv pentru care este foarte important să se facă diferența între cele două.

Cum faci diferența între gripă și o simplă răceală?

În timp ce o răceală minoră poate fi tratată și acasă, în cazul gripei este nevoie de un tratament de specialitate. Pentru că multe persoane aleg să se trateze singure, gripa se poate agrava și poate duce chiar la deces.

Principalele simptome comune sunt strănutul tusea sau durerea în gât. Aceste manifestări nu ar trebui să ne îngrijoreze prea tare, însă în momentul în care starea generală se alterează, vizita la medic este obligatorie. Când febra este ridicată, apar frisoanele, durerile musculare și greața, organismul încearcă să tragă un semnal de alarmă și să avertizeze că nu mai este vorba doar despre o simplă răceală, ci despre gripă. În plus, la aceste simptome se pot adăuga problemele respiratorii care apar în momentul în care în organism există o infecție puternică.

Medicii recomandă ca imediat ce simptomele gripei se instalează în organism, bolnavii să se prezinte de urgență la spital. Cu cât vizita la medic este amânată mai mult, cu atât viața pacientului este pusă mai tare în pericol.

Vezi și: Simptome gripa – cum se manifestă, cât durează și cum tratăm gripa

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Mit sau realitate? Adevărul despre cartofii încolțiți! Este bine sau nu să îi consumăm fără griji

3 motive pentru care te dor sânii. Nu întotdeauna este vorba despre cancer

Rețete naturiste pentru detoxifierea ficatului. Îți cureți organismul și scapi rapid de 5 kilograme

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Sanatate