3 motive pentru care te dor sânii. Nu întotdeauna este vorba despre cancer

3 motive pentru care te dor sânii

Durerile apărute în zona sânilor sunt foarte des întâlnite în rândul femeilor și chiar dacă primul instinct ne duce cu gândul la cancer, există și alte cauze care duc la apariția acestui disconfort.

3 motive pentru care te dor sânii

Durerile de sâni diferă de la o persoană la altă. În timp ce unele femei se confruntă cu un disconfort în zona mameloanelor, altele au de suferit atât din cauza durerilor puternice, cât și din cauza mâncărimilor severe. Cauzele acestor manifestări pot fi diverse, acesta fiind cele mai întâlnite motive care duc la apariția durerilor în această zonă.

1. Frecarea

Femeile trebuie să fie foarte atente atunci când își aleg îmbrăcămintea și lenjeria de corp. În funcție de materialul din care sunt croite, anumite sutiene pot produce leziuni la nivelul mameloanelor, iar pielea poate deveni uscată sau crăpată. Acest lucru este des întâlnit, mai ales în cazul femeilor care fac sport. Pentru că intră în contact direct cu pielea, bustierele pot produce leziuni la nivelul sânului.

2. Infecțiile

Infecțiile sunt o altă cauză a durerilor de sâni. Acesta pot să apară în urma frecării, dar și în timpul alăptării. Mamele care alăptează pot dezvolta o infecție fungică la nivelul mameloanelor, aceasta fiind provocată de o ciupercă numită Candida albicans. Infecția cu  Candida albicans poate să apară după o perioadă lungă în care au fost administrate antibiotice sau dacă în istoricul medical al pacientei există și alte infecții fungice.

3. Dermatia atopică

Durerea puternică și iritațiile sau crustele apărute în zona mameloanelor pot fi semnul dermatitei atopice sau a unei reacții alergice. Dermatita atopică poate fi produsă de o mulțime de lucruri pe care le folosim zilnic: detergenți, parfumuri sau loțiuni de corp. Aceasta se poate manifesta prin apariția erupțiilor cutanate sau prin înroșirea pielii în jurul mamelonului, potrivit medicalnewstoday.com.
Foto: shutterstock.com
Citește și:

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate