Cum arată MELANOMUL?

Cazurile de cancer de piele sunt grave, iar cazurile de melanom – cea mai agresivă formă de cancer de piele – sunt dramatice, întrucât depistate tardiv, șansele de supraviețuire sunt infime.

Dacă până acum câţiva ani, medicii nici nu se uitau la aluniţele tinerilor, acum studiază cu atenţie chiar şi aluniţele copiilor de 7-8 ani.

Cum arată MELANOMUL?


Prin amabilitatea Societății Române de Dermatologie, vă oferim cele mai concludente informații despre acest tip de cancer.

Melanomul

Melanomul este un cancer de piele format din înmulțirea dezorganizată a celulelor care produc pigment în piele (melanocitele care produc melanină).
Boala se dezvoltă inițial doar pe piele dar are o mare capacitate de metastazare. De aceea, tratamentul chirurgical de îndepărtare a leziunii trebuie făcut cât mai repede. Când tumora este depistată precoce, operația asigură vindecarea. Cu cât tumora este mai avansată cu atât șansele de supraviețuire sunt mai mici, melanomul malign fiind o boală letală.
Melanina este substanța care determină culoarea pielii și o apară în același timp de arsura solară. Când melanocitele devin canceroase, ele se înmulțesc, cresc în dimensiuni și invadează alte țesuturi.

melanomul

Foto: Shutterstock, SRD

Citește și:

Ce este cancerul?

Cum poate fi depistat la timp cancerul și cum se poate vindeca? Celebrul medic oncolog Christoph Zielinski a dat explicații surprinzătoare

Cum poate fi depistat la timp cancerul și cum se poate vindeca? Celebrul medic oncolog Christoph Zielinski a dat explicații surprinzătoare

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din #NUcancerului