Avertisment pentru părinți cu privire la o greșeală pe care o fac vara și care se poate dovedi fatală

Părinții ar trebui să fie foarte atenți mai ales acum că vara bate la ușă. Aceștia trebuie să evite această greșeală care s-ar putea dovedi fatală dacă petrec mult timp la soare cu micuții.

Odată cu vara vine și riscul de cancer de piele, iar experții au spus că micuții în special trebuie să fie protejați pe vreme caldă. Copiii au pielea fragilă, așa că sunt mai predispuși să se ardă, mai ales dacă nu au crema de soare potrivită.

Vorbind pentru The Sun, Dr Sarah Carlick i-a îndemnat pe părinți să ia în serios protecția solară. Ea a avertizat că, deși nu suntem încă în cele mai călduroase luni de vară, unii dintre părinți sunt de părere că puterea pe care o are soarele acum nu este periculoasă.

„Odată arsă de soare în copilărie, poate crește riscul de cancer de piele cu peste 50% ca adult. Din păcate, odată ce deteriorarea este făcută, este făcută, dar există modalități prin care vă puteți proteja copiii de daunele solare', a spus ea.

Dr. Carlick a spus că una dintre cele mai bune modalități de a-ți proteja micuții este să folosești o cremă solară cu factor ridicat.

„Acest lucru trebuie să fie de cel puțin factor 50 și ar trebui să fie reaplicat după câteva ore. Stai ferit de soare între orele 11-3 si dacă nu poți, asigură-te că loțiunea solară este la îndemână. Asigurați-vă că este o marcă de renume și că există cremă solară pe fiecare parte a pielii care va fi expusă la soare.'

Expertul a spus că arsurile solare severe sunt o problemă de protecție a copilului și a subliniat că este suficient să fii ars o dată pentru a crește riscul de îmbolnăvire al micuțului.

Dr. Carlick a subliniat că arsurile solare severe sunt atunci când se formează vezicule. Cu toate acestea, ea a spus că toate daunele solare ar putea fi fatale.

„Dacă cineva devine cu adevărat roșu sau roz și face asta poate o dată sau de două ori pe an, atunci își crește constant riscul de cancer de piele. S-ar putea să vă gândiți, oh, sunt doar puțin roz, nu contează, dar chiar contează. Se agravează de la an la an', a mai spus specialistul potrivit sursei de mai sus.

Măsuri de precauție pe care trebuie să le luam vara

Medicul i-a îndemnat pe părinți să aplice cremă solară pe copiii lor înainte de a merge la școală sau de a ieși în oraș, făcându-o parte din rutina lor zilnică. Acest lucru este deosebit de important și atunci când participă la evenimente.

Copiii ar trebui să poarte și o pălărie de soare și tricouri pentru a se asigura că umerii și pieptul lor sunt acoperiți, a adăugat ea.

„Pentru o protecție suplimentară, stai la umbră și poți chiar să cumperi îmbrăcăminte care are protecție UV încorporată. Folosește umbrele de soare dacă nu găsești umbră și păstrează întotdeauna o sticlă mică de cremă solară în geantă. La fel cum îți iei poșeta sau dezinfectantul pentru mâini. Este la îndemână să ții așa ceva în geantă'.

Avertismentul lui Sarah vine după ce o femeie de 40 de ani a spus recent cum a fost diagnosticată cu cancer de piele, în urma arsurilor solare din copilărie. În copilărie, Emma Checkley era în vacanță în Grecia când i s-au făcut vezicule pe frunte și pe brațe.

La patruzeci de ani de la călătorie, mama a doi copii a fost diagnosticată cu carcinom bazocelular. A trebuit să i se îndepărteze cancerul de pe frunte și experiența ei a făcut-o mai conștientă când vine vorba de utilizarea de protecție solară cu fetele ei mici.

„Aversiunea lor față de protecție solară a dispărut și când se plâng de protecție solară, le-am spus că este cu adevărat important și acum văd de ce', a spus ea pentru BBC.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din #NUcancerului