Cum arată dieta care ar putea preveni depresia?

Simptomele depresiei apar din ce în ce mai des și fac aproape imposibilă defășurarea normală a activităților zilnice, motiv pentru care oamenii de știință își doresc să vină în sprijinul celor care dezvoltă această afecțiune. În urma studiilor, specialiștii au descoperit că există o anumită dietă care ar putea preveni depresia.

Alimentația este esențială pentru funcționarea corectă a organismului, iar cele mai noi cercetări arată că aceasta joacă un rol foarte important în prevenirea depresiei.

Cum arată dieta care ar putea preveni depresia?

După ce ani la rând s-a vorbit despre ea în contextul eliminării kilogramelor în plus, dieta mediteraneană este, potrivit specialiștilor, regimul alimentar care ar putea duce la o scădere cu o treime a riscului de apariție a depresiei, conform agerpres.ro. Studiul realizat de oamenii de știință a fost publicat în revista Molecular Psychiatry și subliniază importanța alimentației în lupta împotriva depresiei.

Un regim alimentar care să aibă la bază fructe, legume, nuci și pește este recomandarea specialiștilor pentru a combate stările depresive și pentru a preveni apariția acestora. La polul opus, o dietă bogată în grăsimi saturate, glucide sau alimente procesate poate favoriza apariția anxietății și a stărilor depresive.

“Sunt dovezi convingătoare ce arată că există o relaţie între calitatea dietei şi sănătatea mintală. Această relaţie merge dincolo de efectele dietei asupra mărimii corporale şi de alte aspecte ale sănătăţii, care, la rândul lor, pot să afecteze starea de dispoziţie. Am agregat rezultatele furnizate de un număr mare de studii şi am remarcat că există un tipar clar, potrivit căruia respectarea unei diete mai sănătoase, bogată în plante şi antiinflamatoare poate să contribuie la prevenirea depresiei.”, a spus  Camille Lassale, cercetătoarea care a coordonat studiul, potrivit agerpres.ro.

Oamenii de știință au studiat legătura dintre alimentație și sănătatea mintală în cazul a  36.556 de adulţi. Cercetările au arătat că persoanele care au adoptat dieta mediteraneană au cu 33% mai puține șanse să dezvolte o formă de depresie în următorii 8-12 ani.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Biorezonanța sau… medicina altfel de cum o știm

Cum faci diferența între sarcină și menstruație? Simptomele care pot fi confundate cu ușurință

De ce fumătorii răcesc mai repede? Uite care este explicația

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate