Ce se întâmplă cu organismul tău atunci când porți tocuri
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2017/04/Ce-se-întâmplă-cu-organismul-tău-atunci-când-porți-tocuri.jpg)
Tocurile dau o notă de eleganță oricărei ținute și astfel ele sunt preferate de orice femeie care vrea să atragă privirile celor din jur, însă medicii avertizează că acestea pot provoca schimbări în organism și probleme de sănătate.
Tocurile alungesc picioarele și le ajută pe doamnele mai mici de înălțime să pară mult mai înalte. Cu toate acestea, specialiștii avertizează că purtate zilnic, tocurile pot provoca probleme grave de sănătate, potrivit dailymail.co.uk. Astfel, pantofii stiletto, pot duce la apariția entorselor și intensifică durerile de spate. Acestea sunt principalele afecțiuni cu care se poate confrunta o femeie care poartă tocuri în mod frecvent.
1. Dureri de spate
Atunci când porți tocuri, corpul se forțează pentru a-și menține echilibrul, pe măsură ce greutatea este împinsă în partea din față. Această încercare de menținere a echilibrului obligă articulațiile șoldurilor și coloana vertebrală să se flexeze anormal. Astfel, mușchii din jurul acestor articulații devin mai tensionați și apar durerile de spate.
2. Scurtarea tendonului lui Achile
Scurtarea tendonului lui Achile este o afecțiune care poate să apară după perioade lungi în care au fost purtați pantofii cu toc. Cu cât tocul este mai înalt, cu atât călcâiul va fi obligat să stea într-o poziție mai ridicată, ceea ce face ca în timp, tendonul lui Achile să se scurteze și să apară dureri serioase la nivelul piciorului.
3. Entorse la nivelul gleznelor
Atunci când purtăm încălțăminte joasă, greutatea corpului este dispusă în mod egal între vârful piciorului și călcâi, presiunea din jurul gleznelor fiind redusă. Pantofii cu toc distrug această balanță de greutate și glezna este obligată să devină punctul de sprijin al întregului corp. Pentru că gleznele nu sunt construite să suporte o presiune atât de puternică, de cele mai multe ori cedează și apar entorsele.
4. Apariția unghiilor încarnate
Majoritatea pantofilor cu toc au un vârf ascuțit, în timp ce piciorul uman are o formă pătrățoasă. Acest lucru obligă piciorul să își adapteze forma după cea a pantofului, iar degetele au cel mai mult de suferit. Această presiune constantă asupra degetelor de la picioare poate duce la apariția unghiilor încarnate și asta pentru că marginea unghiei este împinsă constant în interior.
Foto: pixabay.com
Citește și:
Carmen Avram nu este adepta tocurilor. Motivul pentru care preferă încălțămintea comodă
Trucuri prețioase care te ajută să reziști mai multe ore pe tocuri
Cum să mergi pe tocuri fără să te doară picioarele