Combinații pe care nu ar trebui să le faci dacă iei medicamente. Diminuează efectul pastilelor și îți pot cauza probleme grave de sănătate

Combinații pe care nu ar trebui să le faci dacă iei medicamente

Tratamentul prescris de medic este adesea însoțit de o serie de indicații din partea specialistului. Dacă unele pastile trebuie luate doar pe stomacul gol, altele trebuie ingerate doar după masă, iar în cazul anumitor medicamente, există câteva combinații care ar trebui evitate.

Nu doar combinațiile dintre anumite medicamente pot avea efecte neplăcute, ci și administrarea acestora în combinație cu diferite alimente sau băuturi. Pentru a înlătura rapid simptomele neplăcute ale bolii, pacienții sunt sfătuiți să respecte întocmai indicațiile medicului sau farmacistului.

Combinații pe care nu ar trebui să le faci dacă iei medicamente

1. Statinele și sucul de grapefrut

Statinele sunt acele medicamente prescrise în cazul persoanelor care au colesterolul mărit, dar și pentru a reduce riscul de infarct miocardic, mai ales în cazul pacienților diagnosticați cu diferite boli cardiovasculare. Specialiștii spun că aceste medicamente nu ar trebui combinate niciodată cu sucul de grapefrut, acesta ducând la apariția efectelor secundare ca durerile musculare, leziunile hepatice, greață sau cefalee, potrivit thesun.co.uk.

2. Warfarina și frunzele verzi

Warfarina este medicamentul recomandat în cazul celor care au suferit un accident vascular cerebral, un atac de cord și pentru a preveni apariția trombozei sau tromboemboliei. Acest medicament are efect anticoagulant și în timpul tratamentului se recomandă eliminarea din dietă a alimentelor bogate în vitamina K. Aceasta se găsește în frunzele verzi, cum ar fi spanacul sau varza kale. Philip Crilly, profesor de farmacie la Kingston University, spune că cei care nu respectă aceste indicații terapeutice pot suferi un accident vascular cerebral sau chiar o tromboză venoasă profundă.

3. Antidepresive și analgezice

Antidepresivele și analgezicele sunt o altă combinație care ar trebui evitată. Specialiștii spun că atunci când sunt administrate împreună, acestea pot cauza crampe stomacale, senzația de oboseală, vărsături, stare de leșin și chiar hemoragie internă.

4. Antibiotice și alcool

Când antibioticele sunt combinate cu alcoolul, pacientul se poate confrunta cu grețuri puternice și vărsături severe, în timp ce efectul tratamentului este anulat. Medicii și farmaciștii recomandă ca în timpul tratamentului și la două zile de la terminarea acestuia să fie evitat consumul de alcool.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ce ascund furnicăturile în palmă? Uite de ce nu ar trebui să le ignori

Ce beneficii are mersul cu spatele pentru funcționarea creierului? Uite ce se întâmplă atunci când faci acest lucru frecvent

În timpul sezonului rece te simți mai obosită decât în mod normal? Uite cum poți trece mai ușor peste aceste stări

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate