1 Incinge cuptorul la semnul 6/200 C. In tava de copt unge legumele cu 2 linguri ulei si da la cuptor 25 min, amestecand o data.
2 Intre timp, intr-un vas larg fierbe vinul pana cand scade le 4 linguri. Adauga rosiile si maslinele si fierbe pana cand rosiile se inmoaie. Adauga busuiocul, potriveste gustul de sare si piper si apoi toarna in tava si amesteca.
3 Combina pestele cu uleiul ramas, oregano si boiaua, amestecand pentru a se unge uniform. Presara pestele peste legume si da la cuptor 5 min.
4 Marunteste ingredientele ramase, mai putin painea, si unge cu amestcul feliile de paine. Taie in felii de marime potrivita si asaza-le in tava, deasupra pestelui.
Da la cuptor 10 min, pana când se rumenesc si devin crovante.
Pont
In alta varianta inlocuieste tartinele cu usturoi cu piure cu masline si usturoi.
Vezi si Inele de calamar cusare si piper