pasul 1. Incinge jumatate din cantitatea de unt intr-o tigaie, adauga merele si scortisoara si caleste-le la foc potrivit 8 minute, pana se inmoaie. Scoate-le din tigaie.
pasul 2. Pune in tigaie untul ramas, zaharul si siropul, incalzeste usor, pana se topeste zaharul, apoi fierbe la foc mic doua minute. Incorporeaza in amestec zaharul vanilat si smantana si mai lasa pe foc 1 minut, pana rezulta un sos auriu.
pasul 3. Pentru aluatul de clatite, pune intr-un castron faina, sparge un ou deasupra si amesteca. Incorporeaza, treptat, laptele si untul.
pasul 4. Incinge o tigaie non-adeziva unsa cu putin ulei. Pune cate un polonic de aluat de clatite si prajeste timp de 1-2 minute, apoi intoarce clatita si prajeste-o pe partea celalata.
pasul 5. Serveste foile de clatita cu merele caramelizate si inghetata de vanilie.