Ciuperci cu spanac si cas
4 portii
Timp de gatit: 20 min.
365 calorii, 31 g grasimi per portie
Ingrediente:
- 8 ciuperci mari, proaspete (numai palariutele)
- sucul de la 1 lamaie
- 4 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi, tocati
- 250 g spanac
- 200 g cas, taiat felii
- Optional: 8 felii de sunca de Praga
Mod de preparare:
1 – Preincalziti gratarul si asezati ciupercile stropite cu suc de lamaie si 2 linguri ulei de masline si asezonate cu sare si piper negru, proaspat macinat. Tineti ciupercile la gratar timp de 10 minute, intorcandu-le o data.
2 – Intre timp, incingeti uleiul ramas si caliti usturoiul timp de 1 minut. Adaugati spanacul si asezonati cu sare si piper. Inabusiti spanacul pana se inmoaie. Asezati pe fiecare palarie de ciuperca o cantitate de spanac, puneti deasupra o felie de cas si apoi o felie de sunca. Dati la gratar pana cand sunca devine crocanta si casul se topeste.
Serviti deasupra cu piper negru, proaspat macinat, si cu frunze de spanac proaspete, stropite cu suc de lamaie si ulei de masline.
Pentru cei care sunt vegetarieni convinsi, puteti sa omiteti sunca de Praga.
Pofta buna!