Cheesecake fals: fără gluten, fără lactate și fără ouă
Poți face un cheesecake delicios chiar și fără ingredientul principal… brânza! Rețeta aceasta este săntătoasă, perfectă pentru cei care țin dieta paleo, dar în același timp poate fi savurată și de persoanele care țin post. Hai să vedem cum se face!
foto cheesecake fals via Shutterstock
* se face 1 tort mic * timp de preparare 35 de minute + timp de așteptare
INGREDIENTE
Pentru aluat:
1 ceașcă unt de cocos la temperatura camerei
½ ceașcă fulgi de cocos
¼ ceașcă făină de cocos
1 linguriță esență de vanilie
Un praf de sare
1 linguriță miere
Pentru umplutură:
6 cești lapte de cocos
1 ceașcă ulei de cocos
1 lingură zeamă de lămâie
1 linguriță de coajă rasă de lămâie
3 linguri miere
1 lingură esență de vanilie
1 linguriță esență de portocale
Pentru glazură:
300 g curmale fără sâmburi
5 linguri gem de prune fără zahăr
4 linguri gelatină hidratată
MOD DE PREPARARE
Pentru crustă: Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Topește untul de cocos și amestecă apoi cu restul ingredientelor pentru crustă, până ce compoziția se omogenizează. Într-o tavă rotundă, tapetată cu hârtie de copt (și cu inel detașabil), întinde bine compoziția pentru crustă, apăsând pe ea cu o lingură de lemn. Întinde-o bine, apoi dă tava la cuptor pentru 10-15 minute, până ce crusta prinde un pic de culoare ușor aurie. Scoate și lasă la răcit.
Pentru umplutură: Amestecă toate ingredientele în afară de gelatină într-o tigaie, apoi pune tigaia pe foc mic până ce acestea se încălzesc ușor. Amestecă încontinuu și adaugă gelatina hidratată, iar după ce aceasta se omogenizează complet, ia tigaia de pe foc. Lasă la răcit, până se răcește complet.
Pentru glazură: amestecă gemul cu curmalele fără sâmburi și mixează-le până se formează o pastă groasă.
Pentru asamblare: După ce s-a răcit crusta, întinde crema de umplutură cu o paletă sau o lingură de lemn. Nivelează, apoi pe deasupra întinde și glazura de curmale.
Dă tava la frigider și las-o până se întărește.