Șerbet de ciocolată, făcut în casă
Șerbetul era pe vremuri un desert îndrăgit, pe care îl gustai adesea la seratele de la casele mai mari. N-am mai mâncat așa o bunătate de multă vreme! Iată rețeta:
foto șerbet de ciocolată via Shutterstock
* 3 porții * timp de preparare 20 de minute + timp de așteptare
INGREDIENTE
150 g zahăr
70 g cacao neîndulcită
¼ linguriță esență de vanilie
Un praf de scorțișoară
250 ml apă
30 ml cafea espresso proaspătă
1 lingură lichior de cafea (opțional)
MOD DE PREPARARE
Într-o oală încăpătoare amestecă zahărul cu cacaoa, esența de vanilie și scorțișoara, apoi adaugă apa și cafea espresso. Pune oala pe foc mic și amestecă până ce zahărul s-a topit complet, iar celelalte ingrediente s-au amestecat. Când este gata, ia oala de pe foc și lasă la răcit – acum poți adăuga și lichiorul de cafea.
Când a ajuns la temperatura camerei, transferă în recipiente de plastic și dă la frigider până se răcește bine.
Servește în apă minerală sau sifon.
Incercati si o reteta delicioasa de ciocolata de casa