Șarlotă cu brânză și sos de fructe
Brânza de vaci este cremoasă, deci perfectă pentru tot felul de deserturi. Hai să încercăm o șarlotă de brânză cu sos de fructe!
* 4-6 porții * timp de preparare 15 minute + timp de așteptare
INGREDIENTE
o foaie de napolitană
200 g brânza de vaci
150 ml suc din compot de fructe sau sirop
zahar, dupa gust
Pentru servit:
dulceața de fructe
frunze de menta
fructe dupa preferința
MOD DE PREPARARE
- În tava mare de cuptor se asaza foaia de napolitana si se umezeste cu sucul. Se pune puțin lichid, cât sa se înmoaie usor foaia si sa se poata taia. Se tapeteaza cu soldațeii de napolitana pereții formelor.
- Brânza de vaci se mixeaza cu o lingurade sirop pentru a obține o pasta fina si apoi se adauga zaharul si se încorporeaza bine.
- Se toarna jumatate din cantitatea de brânza în forme, la mijloc se pune un strat de soldaței de napolitana înmuiata si se acopera cu a doua parte a brânzei.
- Formele se acopera cu folie alimentara si se dau la frigider pentru 2 ore. Se scot din forme pe farfurii pe care deja au fost puse 2 linguri de dulceața de fructe si se servesc cu fructe si frunze de menta.
O rețetă Libertatea pentru femei.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Mai multe din creme, spume si sufleuri