Cheesecake cu banane şi caramel
Iata de ce ingrediente ai nevoie:
•10-12 portii • Gata într-o 1 ora + timp de racit
140 g unt
1 lingura miere sau sirop de zahar
200 g biscuti digestivi, zdrobiti
4 plicuri de gelatina
300 ml frisca lichida
2 lingurite esenta de vanilie
400 g crema de branza de vaci proaspata
400 g sos caramel
4 linguri zahar brun
4 linguri rom sau suc de mere
3 banane bine coapte, taiate felii în unghi
1 Intr-un vas pe foc topeste untul si mierea sau siropul, ia vasul deoparte si adauga biscuitii.
Toarna intr-un strat intr-o forma de blat cu baza detasabila de 20 cm. Niveleaza suprafata si da la congelator 15 minute.
2 Inmoaie gelatina in apa rece 5 minute. Intre timp, intr-un vas pe foc încalzeste 100 ml frisca lichida pana cand aproape fierbe. Ia vasul de pe foc si adauga gelatina.
Amesteca pana cand se raceste. Bate frisca ramasa spuma, adauga crema de brânza de vaci si bate din nou. Adauga gelatina si amesteca.
Combina sosul caramel cu compozitia. Toarna compozitia pe blatul din biscuiti si da din nou la congelator 2 ore.
3 Topeste untul ramas si zaharul pana cand fierbe. Adauga 2 linguri rom, ia vasul de pe foc si amesteca pana cand se raceste.
Desprinde tortul din forma cu ajutorul unui cutit incalzit trecut pe margine. Presara bananele si stropeste cu sos.
Macar o bucatica de rasfas total poti sa-ti permiti!
Îți recomandăm și aceste rețete: