Deosebit la acest desert este ca se serveste… rasturnat si stropit cu sirop cald!
Timp de pregatire: 15 minute. Timp de copt: 50 minute. 430 calorii, 26 g grasimi per portie
Ingrediente pentru 8 portii :
Mod de preparare:
1 – Preincalziti cuptorul la semnul 5/190 grd C. Ungeti cu unt si tapetati cu faina o forma de chec. Asezati perele in forma, puneti din loc in loc cubulete de unt din cantitatea de 25 g si stropiti cu siropul.
2 – Frecati untul cu zaharul pana ce compozitia devine spumoasa si se deschide la culoare. In ouale batute, adaugati esenta de vanilie. In untul frecat, incorporati treptat faina si macul, alternand cu ouale batute.
3 – Turnati compozitia in forma si dati la cuptor timp de 25 de minute. Acoperiti cu folie si mai tineti la cuptor inca 20-25 de minute (checul trebuie sa creasca si sa se patrunda). Lasati sa se raceasca in forma timp de 15 minute.
Rasturnati checul pe un platou alungit si serviti taiat felii, stropite cu sirop cald si crema de ou, inghetata de vanilie sau frisca batuta.
Pofta buna!
Vezi şi Prajitură cu bezea şi fructe de pădure