Chec cu caramel şi glazură albă

chec

Fiecare bucăţică mai cere încă o bucăţică, încât eşti tentată să-l ascunzi! Ingrediente pentru 12 porţii • Gata în 1 oră şi 10 minute + timp de răcire • 491 calorii per porţie • 30.5g grăsimi

■ 175 g margarină, plus pentru uns

■ 175 g zahăr tos

■ 3 ouă

■ coajă rasă de la 1 lămâie

■ câteva picături de esenţă de vanilie

■ 125 g făină cu factor de creştere

■ 100 g migdale măcinate

■ 1-2 linguri lapte

■ 397g cutie de sos caramel

PENTRU GLAZURĂ

■ 250 g crema de brânza de vaci proaspătă

■   80-100 g zahăr tos

■ nuci rumenite, pentru ornat

1 Unge şi tapetează cu hârtie de copt o formă de chec de 1litru, lăsând hârtia să depăşească mult marginile.

Într-un bol combină untul cu zahărul până când amestecul devine pufos şi se deschide la culoare. Încorporează ouăle pe rând, coaja de lămâie şi vanilia.

Încorporeză făina, migdalele şi laptele. Toarnă o treime de compoziţie în formă, apoi pune jumătate din caramel, alternând cu restul.

2 Dă la cuptor 45-50 minute.

3 Combină crema de brânză cu zahărul şi glasează checul. Aşază nucile deasupra şi stropeşte cu sos de caramel diluat cu 1 lingură de apă caldă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din cozonac, chec, fursecuri si biscuiti (deserturi pe baza de aluat de casa)