Astăzi a început Postul Paștelui. Ce trebuie să faci în această perioadă și cum te trebuie să te duci la spovedanie

Astăzi a început oficial Postul Paștelui, care este cea mai lungă și mai grea perioadă de post din an. Credincioșii care reușesc să respecte cu sfințenie acest post, la finalul lui, înainte de Paște, merg la biserică pentru a se spovedi și pentru a se împărtăși.

În perioada Postului Paștelui nu trebuie doar să ne abținem de la alimentele de origine animală, ci trebuie să parcurgem un drum al curățirii sufletului. În această perioadă sfântă trebuie să încercăm să eliminăm în totalitate toate gândurile negative referitoare la propria persoană, dar și la cei din jur. De asemnea, nu trebuie să mai înjurăm, să bârfim sau să-i vorbim de rău pe cei din jur, indiferent că ne sunt rude, prieteni, colegi sau simpli cunoscuți.

Postul trebuie să fie ținut cu inima deschisă, fără regrete și trebuie să fie ținut pentru noi înșine, și nu pentru a ne lăuda ca putem ține post. Mai mult decât atât, mulți credincioși nu prea știu cât este de important să se pregătească din punct de vedere spiritual înainte de a merge la spovedanie, după ce au ținut post.

Ce trebuie să faci înainte de a merge la spovedanie după Postul Paștelui

Înainte de a te spovedi, este important să ai o discuție sinceră cu părintele duhvnic. Acesta îți va spune ce rugăciuni trebuie să rostești înainte de a mărturisi ce ai făcut. De asemenea, înainte de a veni la biserică trebuie să faci un bilanț al vieții tale, în minte sau chiar pe hârtie, pentru a primi taina spovedaniei cu inima ușurată și pentru a simți bucuria iertății. Trebuie să fii conștient de păcatele tale, pentru a nu le repeta.

Nu trebuie să ascunzi nimic în timpul spovedaniei, pentru că este foarte grav să nu spui preotului anumite păcate. Ideal este să încerci să le descrii pe scurt pe toate, în mod clar. Dacă nu spui duhovnicului tot ce ai pe suflet, nici nu trebuie să te aștepți la iertare. Dacă omiți un singur păcat, spovedania va fi considerată incompletă.

Indiferent ce canon vei primi de la duhovnicul tău, trebuie să-l primești cu smerenie și să-l duci la îndeplinire. Acesta este un mod de a vindeca sufletul. Spovedania este un început spre o viață curată, în care vei fii mai aproape de Dumnezeu.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Noi reguli în bisericile ortodoxe din România! Sunt interzise desfăşurarea activităţilor artistice în lăcaşurile de cult. Ce se va întâmpla cu filmarea nunţilor şi a botezurilor

Dacă mergi la biserică, acestea sunt cuvintele pe care nu trebuie să le rostești niciodată în fața preotului

Rugăciunea către Sfântul Valentin. Toți îndrăgostiții trebuie să o rostească pe 14 februarie

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Spiritualitate