Cercetătorii trag un semnal de alarmă. Una din două persoane va face cancer!

Una din două persoane va face cancer

Anual, numărul persoanelor care se confruntă cu o anumită formă de cancer este tot mai mare, iar previziunile cercetătorilor nu sunt deloc îmbucurătoare.

Cercetătorul român Gabriel Ichim, care face parte din echipa de specialiști de la Cancer Research UK Beatson Institute din Glasgow, trage un semnal de alarmă. În urma studiilor realizate, oamenii de știință estimează că în viitor, numărul persoanelor care vor suferi de cancer va crește în mod considerabil. Astfel, una din două persoane va face cancer, iar în funcție de zona în care acesta se va localiza, șansele de supraviețuire vor fi mai mari sau mai mici.

De ce va crește numărul bolnavilor de cancer?

Un stil de viață dezordonat, stresul, dar și alimentația necorespunzătoare pot favoriza apariția cancerului. În plus, testele au arătat că și consumul de carne roșie, alcool sau fumatul pot face parte din categoria factorilor declanșatori. Acesta este motivul pentru care medicii încurajează prevenția și monitorizarea în permanență a organismului și asta pentru că depistate la timp, anumite tipuri de cancer au șanse mari de vindecare.

În ciuda previziunilor sumbre, oamenii de știință sunt încrezători în noile descoperiri care ajută la vindecarea acestei boli, potrivit efemeride.ro. Un astfel de tratament este imunoterapia, o formă de tratament care presupune existența unor inhibitori, care acționează asupra receptorilor ce invadează sistemul imunitar.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Uleiul de pește, secretul bebelușilor sănătoși. De ce este important ca femeile să îl consume în timpul sarcinii

Cum prepari un smoothie care să îți întărească sistemul imunitar

Ce înseamnă și care sunt riscurile unei sarcini toxice

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate