Cenușa, tratamentul natural care te scapă de boli

cenusa ajuta la tratarea bolilor

cenusa ajuta la tratarea bolilor

Cenușa este un praf rezultat din arderea diferitelor materiale și este compusă din săruri minerale.  Cenușa rezultată în urma arderii plantelor poate fi folosită pentru foarte multe tratamente și ajută la vindecarea unor boli cu care organismul uman se confruntă frecvent.

Foarte multe persoane aruncă cenușa fără să cunoască care sunt beneficiile acesteia pentru sănătate. Chiar dacă este un remediu natural, nu orice tip de cenușă poate fi utilizată, ci doar cea vegetală, potrivit monitorulexpres.ro. Uite ce afecțiuni poți trata cu ajutorul cenușei:

1. Vindecă psoriazisul

Psoriazisul este o afecțiune cu care se confruntă foarte multe persoane. Cenușa poate trata acestă afecțiune, dar și eczemele sau micozele care pot să apară pe suprafața pielii. Pentru a rezolva această problemă sunt recomandate băile în care să fie adăugată și cenușa.

2.  Luptă împotriva cheliei

Cenușa este un tratament care luptă cu succes împotriva căderii părului, dar care ajută și la întărirea unghiilor. În trecut, femeile își clăteau părul folosind apă în care adăugau un praf de cenușă. Acest amestec făcea părul mult mai mătăsos și mai strălucitor.

3. Tratează hipertensiunea și hepatita

Chiar dacă nu are un gust foarte plăcut, cenușa poate fi folosită și ca tratament intern. Mai exact, pentru tratarea hipertensiunii este folosită cenușa rezultată din arderea lemnului de stejar, cenușă care este adăugată într-un litru de apă clocotită. Amestecul este lăsat peste noapte la macerat, apoi se strecoară, după care se bea timp de 2 săptămâni, câte 3 linguri cu jumătate de oră înainte de masă.  Cenușa pentru tratarea hepatitei se obține prin arderea sămânței de cânepă, a sâmburilor de măsline și struguri, rădăcinilor de ștevie și rostopască și a crengilor de viță-de-vie. Amestecul pentru tratarea hepatiei se realizează din cantități egale de cenușă și trebuie luat între mese, la interval de trei zile.

4. Băi cu leșie

Băile cu leșie vindecă foarte multe boli, printre care se numără și ulcerul varicos, urticaria sau durerile reumatice. Pentru tratarea acestor boli fie sunt folosite compresele din apă cu cenușă, fie băile de 10-15 minute.

5.  Tratament pentru durerile de stomac, transpirație sau dereglări ale circulației

Durerile de stomac, transpirația sau dereglările circulației pot fi tratate printr-un amestec simplu obținut din 7 litri de apă caldă, un sfert de pahar de sare și 2 sferturi de pahar de cenușă. În amestecul format, persoanele cu probleme ale sistemului circulator sau pentru care transpirația este o băiate de cap, trebuie să stea cu picioarele timp de 15-20 de minute. Pentru durerile de stomac și pentru tratarea gastritelor, afecțiunilor colonului sau indigestiilor se realizează un amestec format dintr-un litru de țuică tare în care de adaugă cenușa vegetală. Amestecul se lasă la macerat timp de 16 zile, după care se ia câte o lingură de 3 ori pe zi.

6.  Înlocuitor al pastei de dinți

Cenușa este un tratament natural care ajută în lupta împotriva sângerărilor gingivale și a problemelor dentare. Pentru a avea o dantura de invidiat, este suficient să te clătești cu apă și cenușă și astfel vei înlătura o serie de bacterii existente în cavitatea bucală.

 

Foto: 123rf.com

Citește și:

Persoanele care iubesc câinii sunt mai sănătoase. Uite care este motivul

Loboda, planta care nu trebuie să lipsească de pe masa ta în această primăvară

Ce trebuie să știi când ai prediabet

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate