Cele mai bune chiftele de post. Care este rețeta?
În zilele noastre, chiftelele sunt savurate în întreaga lume și vin sub multe forme diferite. Se crede că ideea a provenit din chiftele persane cunoscute sub numele de kofta.
Chiftelele de post seamănă cel mai mult cu cele italiano-americane, care sunt făcute cu pesmet și ierburi. Povestea chiftelutelor italiano-americane spune că imigranții italieni i-au servit cu spaghete și sos de roșii pentru a face vasul să fie mai plin, fără costuri suplimentare mari.
Pentru că ne aflăm în Post, iată o rețetă extrem de simplă, dar absolut delicioasă.
Cele mai bune chiftele de post
Această rețetă începe cu fasole neagră coaptă (fiartă de trei ori) pentru a le usca, acest lucru este important, deoarece ajută la prevenirea chiftelelor să devină stufoase.
Fasolea este apoi amestecată cu ierburi, condimente, usturoi, ceapă sotată pentru aromă și pastă de roșii.
Se amestecă bine și apoi puteți modela chiftelele. Compoziția se ține la frigider cât să se răcească un pic și apoi se gătesc (și se mănâncă :)!).
Pentru a găti chiftelele, se poate apela la o combinație de plită-cuptor. Mai întâi le lăsați un pic în tigaia pe care ați folosit-o pentru a găti ceapa și usturoiul până prind o ușoară crustă. Ulterior, cuptorul le va usuca puțin, însă veți fi siguri că sunt gătite și la mijloc.
La sfârșit, pentru o aromă și mai mare, puteți adăuga sosul marinarat preferat și gătiți încă 5-10 minute sau până fieb cu totul.
Aceste chiftele sunt delicioase și simple, dar ați putea foarte bine să aveți ca garnitură aproape orice fel de paste.
Vezi cu ce poti inlocui alimentele de dulce in post!
Foto: 123RF