Din ce în ce mai mulți oameni au început să consume ceaiuri mai des, pentru că au realizat că au o mulțime de beneficii pentru sănătate. Ceaiul de cimbru este o minune pentru organism și are foarte multe proprietăți senzaționale, care sunt mai puțin cunoscute.
Așadar, cimbrul s-a folosit pentru tratarea bolilor, începând de la gripă şi până la epilepsie, ani la rând. Acesta se amesteca în părţi egale cu lavandă şi se împrăştia pe jos, pentru eliminarea mirosurilor neplăcute, iar cu mult înaintea descoperirii medicamentelor, trata infecţiile, potrivit secretele.com.
În plus, uleiul esenţial din cimbru are proprietăţi extraordinare antireumatice, antiseptice, antifungice, dar și antivirale. Dacă vei consuma cimbru zilnic, pot trata: oboseala cronică, fibromialgia, tiroida hashimoto, artrităareumatoida, lupusul, vitiligo şi scleroza multiplă. Chiar dacă pare greu de crezut, acest condiment ameliorează semnificativ simptomele acestor boli.
Cimbrul conţine vitamine şi minerale, potasiu, fier, calciu, contribuie la regularizarea circulaţiei sanguine, dar și la eliminarea toxinelor din organism. De asemenea, este bogat în vitaminele A, C, B şi conţine foarte mulţi bioflavonoizi şi uleiuri volatile, precum timolul. Mai mult decât atât, acest condiment excelent previne apariţia cancerului. Deoarece conține acizi ursolici, s-a demonstrat științific faptul că un consum regulat de cimbru poate proteja organele de următoarele afecțiuni și va ameliora simțitor simptomele acestora:
- Bronşită acută şi cronică
- Dureri în gât
- Tuse
- Artrită
- Astm
- Inflamaţii
- Infecţii
- Gingivită
Cum să prepari în mod corect ceaiul de cimbru
Ingrediente:
- Cimbru (uscat sau proaspăt)
- Apă
Mod de preparare:
Este nevoie de o lingură de cimbru la o cană de apă, iar dacă cimbrul este proaspăt, pune o lingură jumătate. După care, toarnă apă fiartă peste și lasă cimbrul la infuzat 5 minute. La final, strecoară ceaiul și bea. Pentru un plus de gust, dacă dorești poți să adaugi o linguriță sau două de miere și puțină zeamă de lămâie.
Pentru ameliorarea tusei, este recomandat și consumul de ceai de cimbrisor.
Foto: shutterstock.com
Citește și:
Răceala în sarcină – care sunt cele mai eficiente tratamente
Fumătorii pasivi pot ajunge să sufere de boli mintale
Cele mai frecvente cauze de infertilitate