Scapă de durerile de cap cu ceai verde! Iată cum este posibil

ceai-verde

Durerile de cap reprezintă o problemă pentru multe persoane, iar cauzele lor sunt multiple. În sezonul rece, frigul puternic poate determina vasoconstricţie cerebrală, iar acest fapt poate constitui o altă cauză a durerilor de cap. Mulți oameni apelează la clasicele pastile din comerț pentru a calma aceste simptome, însă nu întotdeauna acestea dau rezultatele așteptate.

Înainte de a lua pastile, mai bine mai bine ai încerca un leac naturale care poate avea efectele miraculoase și mai rapide decât crezi. Este vorba despre ceaiul verde. Se spune că acest tip de ceai poate vindeca aproape orice afecţiune, datorită antioxidanţilor puternici pe care îi conţine. El reglează tensiunea arterială, şi, deşi conţine cofeină, nu afectează pulsul, însă îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, potrivit topremediinaturiste.ro.

Prezenţa toxinelor în organism poate favoriza apariţia migrenelor, iar ceaiul verde este recuoscut pentru proprietatea sa de detoxifiere.

Iată cum trebuie să combini ceaiul verde pentru a scăpa de o durere de cap subită sau de o problemă cronică.

Citește și: 

Smoothie de ceai verde

Ceai verde şi suc de lămâie

În acest caz, o substanţă care se formează astfel – citratul de cofeină – ajută la normalizarea tensiunii sanguine, mai ales în zona capului, şi adesea face ca durerile/migrenele să dispară ca prin farmec.

Ce trebuie să faci

Se prepară o infuzie concentrată: la 1 cană de apă clocotită se adaugă 5 grame de ceai verde (plantă). Se lasă la infuzat timp de 10 minute, apoi se strecoară. În cana de ceai se pune sucul de la jumătate de lămâie. Se consumă imediat, iar durerile de cap dispar rapid.

Citește și: 

Ceaiul verde te ajută să slăbești eficient. Cum se ține dieta

Ceai verde, scorţişoară şi mentă

La o cană (250 ml.) de apă clocotită se adaugă 1 lingură de frunze de ceai verde. Se acoperă şi se lasă la infuzat timp de 5 minute. În infuzia astfel obţinută se mai adaugă 1/3 linguriţă de scorţişoară şi 1/4 linguriţă de mentă. Se infuzează timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se bea toată cantitatea de lichid.

Ceai verde şi mentă

Peste 2 linguri frunze de ceai verde şi 2 linguri frunze de mentă se toarnă 1 cană (250 ml.) de apă clocotită. Se acoperă, se lasă la infuzat timp de 5-10 minute, după care se strecoară. Se bea imediat. Durerea de cap se diminuează în mai puţin de 30 de minute.

Atenție! Ce trebuie să iei în calcul

  • La prepararea ceaiului verde, apa nu trebuie să depăşească 70 – 80 de grade Celsius
  • Este recomandat ca frunzele de ceai verde să nu se fiarbă, deoarece îşi pierd din proprietăţi
  • Vasul se acoperă întotdeauna, pentru a nu lăsa uleiurile volatile să se evapore
  • Plantele se lasă la infuzat timp de 5 – 10 minute.

Foto: 123rf.com

Citește și: 

Lipton reinventeaza gustul ceaiului verde si alb

Suc de slăbit pe bază de cafea verde și migdale

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate