Cea mai puternică rugăciune pentru cei bolnavi și suferinzi

Obișnuința de a ura unei persoane să fie sănătoasă, cu toate prilejurile, fie că este vorba de aniversare, onomastică sau fără nicio ocazie specială, nu are nevoie să fie explicată. Importanța ei este evidentă. Pentru că sănătatea este bunul cel mai de preț al oricărei ființe. Nimic nu poți face dacă nu o ai, asa cum orice poți face dacă ești sănătos.

Credința și știința nu au fost și nu vor fi niciodată pe poziții antagonice. Dimpotrivă, au mers deseori împreună, mână în mână. Să ne amintim fie și numai de Sfinții Mucenici Doctori fără de arginți, Cosma și Damian. A-ți căuta sănătatea la medici și a te ruga lui Dumnezeu pentru însănătoșire, sunt lucruri care se completează reciproc în mod fericit.

Cea mai puternică rugăciune pentru cei bolnavi și suferinzi

Când ai o suferință sau cineva drag ție trece prin momente de cumpănă în privința sănătății, o rugăciune citită și cu adevărat simțită până în adâncul sufletului, poate face minuni. Iar stăruința în această rugăciune, zi de zi, este cel mai bun ajutor în tratament.

„Stăpâne Atotțiitorule, Împarate sfinte, cela ce pedepsești, dar nu omori; Cela ce întărești pe cei căzuți și ridici pe cei surpați. Cela ce ușurezi suferințele oamenilor, rogu-mă Ție, Dumnezeul nostru, și pe mine robul tău (numele de botez) cela ce pătimesc, cercetează-mă cu mila Ta. Iartă mie toate greșalele cele de voie și cele fără de voie, cele din știință și cele din neștiință.

Așa Doamne, trimite din cer puterea Ta cea tămăduitoare și vindecare îmi dăruiește. Stinge-mi aprinderea, potolește-mi patima și suferința.

Tămăduiește-mă pe mine robul Tău. Ridică-mă din patul durerii, precum oarecând pe soacra lui Petru și pe slăbănogul cel pe pat adus la Tine și îndată L-ai vindecat! Așa și acum, Milostive Doamne, pe mine cel ce pătimesc, cercetează-mă și vindecarea îmi dăruiește, fiindcă singur ești cela ce ai alinat neputințele și durerile neamului omenesc.

Că Ție se cuvine a ne milui și a ne mântui pe noi Dumnezeul nostru și Ție slavă înălțăm, Tatălui, Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.'

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Pentru romano-catolici, Miercurea Cenușii marchează începutul Postului Mare

Când începe Postul Paștelui 2019?

Ce înseamnă Săptămâna albă pentru creștinii ortodocși

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate