Când începe Postul Paștelui 2019?

În 2019, Paștele ortodox va fi sărbătorit pe data de 28 aprilie, dar înainte de a trăi miracolul Învierii lui Iisus Hristos, credincioșii trebuie să treacă printr-o perioadă de post și rugăciune.

Postul Paștelui este cel mai lung de peste an și cel mai aspru, acesta fiind cunoscut și sub denumirea de Postul Mare. O mulțime de restricții le sunt impuse credincioșilor în perioada postului, atât din punct de vedere spiritual, cât și alimentar.

Când începe Postul Paștelui 2019?

Postul Paștelui 2019 începe pe data de 11 martie și se încheie pe 28 aprilie, atunci când este sărbătorită Învierea Domnului. Acesta se întinde pe o perioadă de 40 de zile, interval de timp la care se adaugă și săptămâna Patimilor. În trecut, Postul Paștelui era o perioadă de pregătire pentru cei care doreau ca în noaptea Învierii să primească botezul sfânt, potrivit crestinortodox.ro.

Postul Paștelui este o perioadă în care credincioșii acordă mai multă atenție spiritualității și încearcă să fie mai buni, mai cumpătați și mai înțelegători. Preoții spun că în perioada postului, credincioșii nu trebuie să renunțe doar la alimentele de origine animală, ci este nevoie să își deschidă sufletul și să privească cu mai multă atenție în jurul lor, iar dacă există persoane care au nevoie de sprijinul lor să fie acolo pentru a le oferi un sfat. Gândurile necurate și faptele rele ar trebui să dispară în Postul Paștelui, iar după această perioadă, credincioșii ar trebui să se spovedească pentru a putea primi Sfânta Împărtășanie.

Zilele în care este dezlegare la pește

Chiar dacă Postul Paștelui este mult mai restrictiv decât celelalte perioade de post din timpul anului, există câteva zile în care credincioșii au dezlegare la pește. Acestea sunt 25 martie, atunci când este sărbătorită Buna Vestire și 21 aprilie, ziua în care creștinii ortodocși sărbătoresc Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile.

Dacă ții post sau doar vrei ceva mai lejer, încearcă acești ardei umpluti cu orez!

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Rugăciunea zilei de luni. Rostește-o la început de săptămână dacă vrei să ai parte de noroc și spor în toate

Ce înseamnă Săptămâna albă pentru creștinii ortodocși

Cerem, dar după ce primim uităm să mulțumim…

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate