Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Gabriel. Este aducătoare de sănătate și noroc

Sfântul Gabriel

Sfântul Gabriel sau Arhanghelul Gavriil este pomenit pe 26 martie, în ziua ce urmează Bunei Vestiri, pe 13 iulie, când se face pomenire de toate minunile săvârșite de Sfântul Arhanghel Gavriil, și pe 8 noiembrie, când sărbătorim Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil.

În aceste zile, indiferent dacă ajungi sau nu la biserică, este bine să rostești rugăciuni. Cea mai potrivită rugăciune pentru aceste sărbători este rugăciunea către  Sfântul Gabriel. Rostită cu credință, este aducătoare de sănătate și noroc.

Rugăciune către Sfântul Gabriel

O, Sfinte Arhanghele Gavriil, desăvârşit lucrătorule, care cu numele şi cu fapta mărturiseşti puterea Celui-Preaînalt, către puţinătatea omenească apleacă-te cu îngăduinţă, şi veghează-ne în ceasul rugăciunii noastre, şi călăuzeşte-ne spre împlinirea a toată dreptatea, cu mulţimea harurilor anume încredinţate ţie, că noi în puternicul tău ajutor cutezăm a nădăjdui şi ascultătoarei tale slujiri următori năzuim a ne face.

Tu pe oameni cercetându-i din neam în neam, cu bunele şi cu relele noastre ne ştii; de aceea te rugăm să fii răbdător cu nedesăvârşirile noastre, sprijinindu-ne ca de rele să ne lepădăm, iar întru cele bune să sporim, căci de îndreptarea omului scris este că şi îngerii se bucură. Deci pricină de bucurie înlesneşte-ne să fim Puterilor cereşti celor fără de trup, peste care Dumnezeu fruntaş te-a rânduit, Voievod între Voievozii cei de sus.

Fii bucuria noastră şi învredniceşte-ne să fim bucuria ta, ca întru Domnul bucuriei duhovniceşte să ne veselim. Rugăciunile noastre du-le la Dumnezeu cu iuţimea aripilor tale şi de vestirea ta mântuitoare nu ne lipsi pe noi, Binevestitorule, ca pe unii ce nădăjduim cu râvna duhului să biruim neputinţele cele trupeşti şi îngerilor asemănători să ne facem, ca dimpreună cu oştirile cereşti şi cu cetele drepţilor, spre împărăţia luminii celei neînserate cătând, din tot sufletul şi cu tot cugetul nostru să aducem mulţămită, laudă şi închinăciune Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, Treimea cea de-o-fiinţă şi nedespărţită, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!

Citeste si

Mesaje de Sfinții Mihail și Gavriil. Urări de La mulți ani!

Arhanghelii sau marii purtători de veşti bune

E sărbătoare mare pe 8 noiembrie! Citește Acatistul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil care aduce sănătate familiei și noroc

Sursa: doxologia.ro

Foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate