Decoreaz-o drăgălaș și faci un cadou frumos, din suflet, pentru cei dragi. Fă-o în forme drăguțe sau pur și simplu gogoșele și savurează-le ca desert. Iată cum faci o turtă dulce delicioasă:
foto turtă dulce via Shutterstock
* 20 de bucățele * timp de preparare 30 de minute
INGREDIENTE
350 g făină
1 linguriță bicarbonat de sodiu
2 lingurițe de ghimbir măcinat
2 linguriță scorțișoară
120 g unt la temperatura camerei
170 g zahăr
1 ou
4 linguri miere
Pentru decorat
Glazură colorată
MOD DE PREPARARE
Amestecă toate ingredientele uscate în afară de zahăr, apoi adaugă untul la temperatura camerei și amestecă până ce compoziția începe să semene cu firimituri. Abia acum poți adăuga și zahărul.
Într-un castron separat bate oul cu mierea până se amestecă bine și adaugă peste celelalte ingrediente. Amestecă până se omogenizează și arată ca o cocă. Întinde puțină făină pe masa curată și frământă aluatul cu mâinile până devine fin, apoi dă-l la frigider pentru un sfert de oră.
Între timp încălzește cuptorul la 180 de grade și tapetează tava de cuptor cu hârtie de copt.
După ce au trecut cele 15 minute, scoate aluatul de la frigider și întinde-l până ajunge la grosimea pe care o vrei (de câțiva milimetri, dacă vrei să faci forme) și așază-le în tavă.
Dă tava la cuptor pentru 12-15 minute, până devin maron-aurii. Lasă să se răcească, apoi le poți decora cu glazură colorată (găsești de cumpărat creioane cu glazură de zahăr).