Cea mai bună metodă prin care poți calcula înălțimea copilului tău

Metoda prin care poți calcula înălțimea copilului tau

Metoda prin care poți calcula înălțimea copilului tau

Probabil că te-ai întrebat de foarte multe ori ce înălțime va avea copilul tău atunci când va crește, dar nu ai găsit o metodă pentru a calcula acest lucru. Ei bine, acum toată această bătaie de cap este rezolvată printr-o formulă simplă, care îți va spune cât de înalt va fi copilul tău atunci când va ajunge la maturitate. 

Acest calcul, care îi ajută pe părinți să estimeze cât de mult vor crește în înălțime copiii lor, a fost gândit încă din anul 1970, iar acum părinții și-au îndreptat din nou atenția către el.  Această metodă este foarte eficientă și cercetătorii spun că este mult mai exactă decât orice alt grafic care măsoară înălțimea.

Metoda prin care poți calcula înălțimea copilului tău funcționează foarte ușor, însă ea are forme diferite pentru băieți și pentru fete.

Metoda prin care poți calcula înălțimea unui băiat

Dacă ai un băiat și vrei să știi ce înălțime va avea atunci când va deveni adult, adună înălțimea ta și cea a partenerului de viață și apoi împarte valoarea obținută la 2. Adaugă acestei valori încă 6,5 cm. Numărul obținut reprezintă înălțimea medie a copiului tău, care poate varia cu 10 cm în plus sau în minus.

Metoda prin care poți calcula înălțimea unei fete

În cazul fetelor, formula este cam aceeași, cu mici schimbări. Pentru a afla cât de înaltă va fi fiica ta atunci când va ajunge la maturitate, adună înățimea ta cu cea a partenerului și împarte totul la 2. Scade din valoarea obținută 6,5 cm. Acesta este înălțimea medie pe care o poate avea fiica ta, plus sau minus 10 cm.

Cât de exactă este această metodă?

Ei bine, această metodă nu garantează că valoarea obținută este 100% cea reală și asta pentru că se întâmplă ca înălțimea copiilor să nu țină neapărat de cea a părinților. Cu toate acestea, în cele mai multe cazuri acest calcul se respectă, iar medicii folosesc această metodă pentru a-i ajuta pe părinți să își facă o idee despre înălțimea pe care o vor avea copiii lor.  Mai mult, cercetările arată că în 70% din cazuri aceste valori se respectă, lucru care oferă credibilitate acestei metode.

 

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ce transmit copiii care „nu sunt serioși' și fac gălăgie la ore

Ce tematică ar trebui să conțină manualele copiilor noștri

Terapii inovative pentru tratarea scoliozei la copii şi adolescenţi

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate