Ce sunt visele și care este părerea bisericii despre ele

ce sunt visele și care este părerea bisericii despre ele

Nu există om care să nu fi visat măcar o dată în viață, iar de multe ori aceste vise sunt interpretate greșit și tulbură liniștea celor care se confruntă cu ele.

Visele sunt cele care se formează pe baza unor lucruri pe care le vedem în timpul zilei, dar cărora nu le dăm o atenție prea mare. Astfel, subconștientul lucrează chiar și în timp ce dormim, motiv pentru care visăm diferite lucruri, unele frumoase, altele de-a dreptul înfricoșătoare. În trecut, oamenii considerau că visele sunt adevărate premoniții și că ele oferă indicii despre ceea ce urmează să se întâmple în viitor, potrivit descopera.ro.

Din punct de vedere științific, visul se formează într-o anumită etapă a somnului, care se numește REM și în care oamenii sunt capabili să perceapă anumite senzații.

De cele mai multe ori, oamenii care visează urât caută o explicație în religie, iar răspunsul preoților de multe ori nu îi lămurește suficient.

Ce părere are biserica despre vise?

Părerea bisericii despre vise este împărțită în două. Mai exact, există pasaje din Biblie care vorbesc despre vise ca fiind o formă de comunicare cu Dumnezeu, dar și scrieri care descriu visele drept o modalitate de înșelare a oamenilor, care nu ar trebui să fie luată în seamă.

Cu toate acestea, preoții sunt de părere că visele nu ar trebui să fie luate în seamă de oameni și asta pentru că potrivit scrierilor sfinte, visele îi pot face pe demoni prooroci. Mai mult, biserica este de părere că visele pot fi puse pe seama preocupărilor de peste zi, dar pot fi și o lucrare a demonilor. Prin intermediul viselor, demonii pot influența foarte ușor comportamentul oamenilor. Astfel, oamenii sunt sfătuiți să nu dea importanță acestor vise și imediat cum se trezesc să privească pe fereastră, lucru care îi va ajuta să scape de toate imaginile de peste noapte, potrivit lacasuriortodoxe.ro.

Preoții consideră că cei care se încred foarte mult în vise nu mai au o credință atât de mare în Dumnezeu, iar probabilitatea ca aceste persoane să păcătuiască este mult mai mare. În plus, oamenii care acordă o atenție foarte mare viselor riscă să se îndepărteze de realitate și să trăiască într-o lume fictivă.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Ce înseamnă când visezi că te prăbușești

6 lucruri interesante pe care nu le știai despre vise

Cum sa ai vise placute

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate