Ce simte omul când moare

ce simte omul cand moare

Știm deja că moartea este o certitudine a vieții. Ceea nu știm și se pare că nu putem să pătrundem aceste taine, este ce simte omul când moare și când funcțiile trupului se opresc.

Specialiștii în hipnoză spun că toți cei care au experimentat sentimentul de trecere dincolo prin moarte clinică au avut o stare de pace și calm greu de descris în cuvinte.

Timpul și spațiul capătă dimensiuni noi

Au fost situații în care pacienți aflați în situații critice au stat în comă timp îndelungat însă, odată veniți înapoi, au spus că pentru ei, experiența nu a durat mai mult de 20 de secunde.

Se pare că după momentul desprinderii, timpul încetează să mai existe în forma cunoscută de noi pe pământ, iar spațiul capătă valențe noi.

Citește și Ce se întâmplă în organism după o despărțire sau după moartea unei persoane dragi

Ce simte omul când moare. Cele mai frecvente senzații

Majoritatea celor care au trecut prin experiența morții clinice spun că o imensă lumină se deschide în fața lor, care pare că absoarbe întreaga ființă.

Senzațiile sunt diferite pentru fiecare om în parte, mulți spun că au simțit o singurătate apăsătoare, alții, pace interioară și calm, alții durerea despărțirii sau emoția și pregătirea unui nou început.

Citește și Povestea unei femei care a fost în moarte clinică. Experiența care i-a schimbat în mod radical viața: Am parcurs o anumită porțiune din drumul spre cer…'

Cum explică neurologii experiența morții

Oamenii de știință încearcă să ofere un răspuns cât mai plauzibil acestor declarații care evident, au un numitor comun. Moartea rămâne, totuși, cel mai mare mister al vieții. Dar ce simte omul când moare este o preocupare constantă a medicilor.

Neurologii ne dau vești proase: experiența morții este dură. Creierul elimină substanțe care induc în corp starea de panică, frică și groază.

Autor Florentina Mușat

Foto shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Spiritualitate