Ce se întâmplă în organism după o despărțire sau după moartea unei persoane dragi?

Ce se întâmplă în organism după o despărțire sau după moartea unei persoane dragi

Despărțirea de persoana iubită sau moartea unui apropiat reprezintă momente foarte delicate și care cu greu pot fi depășite. Pentru a trece peste suferința provocată de un astfel de eveniment nefericit este nevoie de timp și de sprijinul celor dragi.

Ce se întâmplă în organism după o despărțire sau după moartea unei persoane dragi?

Pierderea unei persoane apropiate, fie că este vorba despre o despărțire, fie că vorbim despre un deces, reprezintă un șoc puternic. Orice persoană care traversează o perioadă de acest fel suferă un dezechilibru emoțional, dar care, în anumite situații, poate produce și o serie de probleme de sănătate.

Consiliul Naţional al Ştiinţei şi Tehnologiei din Mexic a realizat recent un studiu și a descoperit că suferința reprezintă o cauză care duce la apariția bolilor de inimă. Sindromul Takotsubo este o afecțiune similară cu infarctul micocardic, iar oamenii de știință au descoperit că acesta poate să apară în momentul în care o persoană suferă din dragoste sau pentru că a pierdut definitiv o persoană apropiată, potrivit agerpres.ro.

Problemele în cuplu sau moartea unui apropiat fac ca ventriculul stâng al inimii să se deformeze, lucru care duce automat la o îngustare a arterelor coronariene. În această situație, inima nu mai pompează sângele așa cum o face în mod normal și astfel pot să apară simptomele asemănătoare infarctului miocardic. Chiar dacă această afecțiune apare destul de rar, medicii atrag atenția că suferința sufletească își poate pune amprenta asupra sănătății și poate provoca probleme dintre cel mai grave.

Simptomele sindormului Takotsubo sunt similare cu cele ale infarctului miocardic, iar în urma testelor, specialiștii au descoperit că această boală apare în special la femeile aflate la menopauză și că aproximativ 2% dintre persoanele care s-au prezentat la medic cu suspiciunea de infarct sufereau, de fapt, de sindormul Takotsubo.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ce este alergia? Cauze, simptome și tratament

Alimentul care poate preveni apariția infarctului miocardic. Cât de des trebuie să îl consumi?

Primul loc în care apare cancerul, înainte de a afecta ovarele. Ce au descoperit medicii?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate