Primul loc în care apare cancerul, înainte de a afecta ovarele. Ce au descoperit medicii?

Cancerul ovarian este numit și “ucigașul tăcut” și asta pentru că în cele mai multe dintre cazuri, această boală este depistată în stadii destul de avansate, atunci când medicii nu mai pot interveni pentru a salva viața pacientei.

Primul loc în care apare cancerul, înainte de a afecta ovarele

Chiar dacă afectează ovarele, medicii au descoperit în urma mai multor teste că, la început, această formă de cancer apare într-o altă parte a corpului. Mai exact, două studii realizate recent au arătat că înainte de a se extinde la nivelul ovarelor, cancerul pornește din zona trompelor uterine. Primul studiu a fost realizat de către medicul Ron Drapkin, cel care a studiat cancerul ovarian mai bine de 20 de ani.

“Știam deja că această formă de cancer începe în trompa uterină, dar acest studiu ne-a oferit dovezile genomice care să susțină această idee”, a spus dr. Drapkin, profesor la Universitatea din Pennsylvania, potrivit dailymail.co.uk.

Un al doilea studiu a fost realizat de către cercetătorii de la Centrul de Cancer Perlmutter. Aceștia au prelevat țesut tumoral de la 96 de femei care sufereau de cancer ovarian și l-au comparat cu probele prelevante de la mai multe femei sănătoase. Ulterior, oamenii de știință au descoperit că celulele canceroase erau similare cu cele prelevate din țesutul uterin. Cancerul ovarian este destul de greu de studiat și asta pentru că probele de țesut sunt foarte subțiri și sunt văzute în două dimensiuni, astfel încât este foarte simplu ca detaliile să fie pierdute din vedere.

Pornind de la ideea că această formă de cancer apare întâi la nivelul trompelor uterine, medicii consideră că astfel pot fi puse bazele unor metode de depistare precoce și de prevenire a acestei afecțiuni.

“Există două noi metode de depistare precoce în lucrări chiar acum, care se bazează în mare măsură pe constatările noastre”, a spus dr. Drapkin.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Amprentele îți pot arăta care sunt bolile de care poți suferi. Cum este posibil?

Leacul natural pentru imunitate care face minuni! Rețeta miraculoasă a părintelui Elefterie care vindecă numeroase boli

Cum poți preveni apariția bolilor de inimă? 7 sfaturi utile de care ar trebui să ții cont

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului