De ce este important să îți masezi picioarele înainte de culcare? Poți rezolva o mulțime de probleme făcând acest lucru

de ce este important să îți masezi picioarele înainte de culcare

Masajul este una dintre metodele vechi la care oamenii au apelat de-a lungul timpului pentru a elimina tensiunile acumulate în organism. Nu este nimic mai relaxant decât un masaj la finalul unei zile încărcate, iar dacă sunt folosite și uleiuri esențiale, corpul va avea parte de un răsfăț pe cinste. 

În mod obișnuit, oamenii optează pentru masajul în zona gâtului sau a spatelui, acestea fiind zonele cu probleme și în care pot să apară în mod frecvent dureri puternice. Mai puțin practicat, masajul picioarelor poate rezolva o mulțime de probleme, mai ales dacă este realizat înainte de culcare.

De ce este important să îți masezi picioarele înainte de culcare?

Atunci când timpul îți permite ar fi bine să îți masezi picioarele înainte de culcare. Acest obicei banal are o mulțime de beneficii pentru organism. Specialiștii explică că masajul realizat în această zonă este mult mai eficient pentru că picioarele intră în contact cu diferite zone ale corpului, ceea ce înseamnă că nu vor fi eliminate doar tensiunile din acest loc.

Experții spun că este foarte important să îți masezi picioarele înainte de culcare și că făcând acest lucru îți poți îmbunătăți calitatea somnului, circulația, poți preveni crampele musculare și poți scăpa de insomnii și de stres. Fie că alegi un aparat special pentru a realiza masajul, fie că faci acest lucru folosind degetele mâinilor, efectele vor fi vizibile imediat. Te vei bucura de un somn odihnitor, iar acest lucru te va ajuta să începi o nouă zi plină de energie.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Te doare spatele? Iată câteva cauze

Fructele pe care ar trebui să le consumăm cu tot cu coajă. Ce efecte au asupra organismului?

Îngrașă-te sănătos! Diete pentru cei care sunt prea slabi și vor să ajungă la greutatea și conformația normală pentru genul și vârsta lor

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate