Fructele pe care ar trebui să le consumăm cu tot cu coajă. Ce efecte au asupra organismului?

Fructele nu ar trebui să lipsească din alimentația zilnică a celor care își doresc să aibă un stil de viață sănătos. Deși obiceiul multora dintre noi este să le curățăm înainte de a le mânca, specialiștii spun că există anumite fructe pe care ar trebui să le consumăm cu tot cu coajă.

Spălate într-un mod corect, anumite fructe ar putea fi consumate fără a fi îndepărtată coaja. Experții consideră că fructele cu coajă pot îmbunătăți aspectul pielii, pot schimba starea de spirit și chiar pot ține pe loc dezvoltarea anumitor boli.

Fructele pe care ar trebui să le consumăm cu tot cu coajă

Pentru a ne bucura de toate proprietățile anumitor fructe, specialiștii sunt de părere că ar trebui să le consumăm cu tot cu coajă. Acest lucru poate avea o mulțime de beneficii pentru organism, ajutându-l să lupte împotriva microbilor și să țină la distanță bolile. Singura condiție este ca fructele să fie spălate cu grijă înainte de a fi consumate.

1. Portocale

Poate ți se pare ciudat să consumi coaja de portocale, dar un studiu realizat în anul 2004 a arătat că aceasta conține antioxidanți puternici care sunt foarte eficienți în reducerea colesterolului. Chiar dacă acești antioxidanți există și în sucul obținut din portocale, oamenii de știință sunt de părere că cei din coajă sunt mult mai puternici, potrivit mirror.co.uk. Pentru că gustul amar al acesteia îi poate face pe mulți oameni să o arunce, coaja de portocală ar putea fi adăugată în salate sau în diferite preparate.

2. Mere

În coaja mărului există o mulțime de substanțe care ajută organismul să funcționeze mult mai bine. Mai exact, aceasta conține cantități importante de fibre, vitamina C, dar și antioxidanți puternici care pot reduce șansele de a dezvolta boli grave, printre care și cancerul. Coaja merelor galbene are proprietatea de a menține sănătatea ochilor și a inimii, în timp ce coaja merelor verzi conține luteină, o altă substanță care luptă împotriva cancerului.

3. Banane

 

 

Cercetătorii au descoperit că în coaja de banane există substanțe care previn apariția cataractei. Pentru că nu poate fi consumată direct, un ceai preparat din coaja de banane are o mulțime de beneficii pentru sănătate.

4.  Kiwi

Coaja de kiwi pare destul de dificil de consumat, dar aceasta conține o mulțime de compuși care protejează împotriva cancerului, alergiilor și inflamațiilor.

 

Foto: 123rf.com

Citește și:

Cât de periculoasă este lumina albastră emisă de ecranul telefonului?

Ce să mănânci pentru a avea o dantură sănătoasă? Alimentele care te ajută să ai dinți frumoși și rezistenți

De ce ar trebui să consumi câte o portocală în fiecare zi? Beneficiile mai puțin știute ale acestui fruct

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate