Ce se întâmplă atunci când bei prea multă apă

Mersul la sală a devenit deja un obicei pentru foarte multe persoane, iar cei care fac asta frecvent știu cât de importantă este hidratarea. Chiar dacă apa este recomandată în timpul antrenamentului fizic, dar și în restul zilei, specialiștii ne atrag atenția asupra cantității pe care ar trebui să o consumăm.

Orice lucru în exces ne poate face rău, iar acest lucru se aplică inclusiv atunci când vine vorba despre apă. În timpul exercițiilor fizice este foarte important să ne hidratăm, tocmai pentru că organismul nostru este solicitat și pierde o cantitate mare de apă prin transpirație. Specialiștii ne recomandă să consumăm 2 litri de apă pe zi, însă trebuie să facem acest lucru treptat.

Câtă apă ar trebui să bei în timpul antrenamentului fizic?

Probabil că te-ai obișnuit să vezi deja persoane care merg la sala cu o sticlă mare de apă, chiar dacă fac un antrenament scurt. În funcție de durata antrenamentului, cantitatea de apă trebuie să se modifice. Astfel, dacă plănuiești să stai la sală 60 de minute, nu ar trebui să consumi mai mult de 500 ml de apă, iar dacă antrenamentul durează 30 de minute, ar trebui să te limitezi la 200 ml de apă.

Ce se întâmplă atunci când bei prea multă apă?

Atunci când consumi o cantitate mult prea mare de apă, organismul tău nu mai este capabil să o elimine prin transpirație sau urinare, iar tu nu te vei simți deloc confortabil. În plus, poți ajunge să te intoxici cu apă, chiar dacă aceste lucru pare greu de crezut. Principalele simptome ale acestei intoxicații sunt durerile puternice de cap, senzația de vomă, dar în cazuri grave se poate ajunge și la convulsii, stări de confuzie, comă și chiar deces.

Află cele mai interesante curiozitati despre apa. Știai că senzaţia de sete apare în momentul în care pierdem 1% din apa din organism?

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Alimentația mamei care alăptează. Ce alimente și băuturi sunt recomandate în timpul alăptării

De ce nu e bine să pui miere în băuturile fierbinți?

Fructe și legume de toamnă care întăresc imunitatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate